Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5286
EURO
34,9090
ALTIN
2.436,97
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Az Bulutlu
24°C
Manisa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

210 personelle vektörle mücadele

210 personelle vektörle mücadele

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bin 661 km2 yüzölçümü ve Bin 480 kilometre sahil şeridine sahip olan Muğla’da vektörle mücadelesini sürdürüyor. Veteriner hekim, ziraat mühendisi, kimyager ve biyologlardan oluşan teknik ekipler koordinesiyle, sertifikalı 210 personel ve 54 araç ile çalışmalar aralıksız devam ediyor.
Düzenli alan çalışması yapılıyor
Büyükşehir Belediyesi ekipleri durgun sularda üreyen sivrisineklere karşı düzenli olarak alan tarama çalışmaları yapıyor. Ekipler, sineklerin üreme kaynağının bulunması ve kaynağın ortadan kaldırılmasına yönelik fiziksel tedbirlerin alınması, vatandaşın bilgilendirilmesi ve sivrisinek larvalarının ergin hale gelerek çoğalmamaları için larvasit uygulamaları hayata geçiriyor.
Sinek üremesinde ‘İnsan’ payı büyük
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, üreyen sivrisineklere karşı sazlık alanlar, kanalizasyon bağlantıları, dere yatakları, fosseptik gibi alanları düzenli olarak kontrol ediyor ve ilaçlamaları gerçekleştiriyor. Vatandaşlardan gelen şikayetleri yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, adrese yönelik yapılan çalışmalar sonrasında üreme kaynaklarının büyük çoğunluğunun fosseptikler, kap-kacaklar, saksı tabakları, suluklar, su biriktirme kapları, bidonlar, süs havuzları gibi yerler olduğu belirledi. Sinek üremesinde önemli paya sahip olan bu tür faaliyetlerin en aza indirgenmesi durumunda ilaçlama faaliyetlerinin etkisinin arttırdığı vurgulandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.