Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4276
EURO
34,7383
ALTIN
2.429,77
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Az Bulutlu
26°C
Manisa
26°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C

Erkenci kayısılar hasat için gün sayıyor

Aydın İl Tarım Müdürlüğü tarafından 1 yıl önce dağıtılarak toprakla buluşturulan erkenci kayısılarda hasat için gün sayılıyor.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından dağıtımı yapılan erkenci kayısı fidanları bir yılda verime geldi. Proje çerçevesinde 2020-2021 fidan dikim sezonunda il genelinde 10 ilçede 50 üreticiye toplam 21 bin 770 adet mikado ve magador çeşidi erkenci kayısı fidanı dağıtımı yapılarak kapama bahçe tesisleri kurulmuştu. Toprakla buluşan fidanlar ise bu sene ilk ürününü vermek için gün sayıyor. Erkenci kayısının yaygınlaştırılması ile birlikte özellikle Köşk ilçesi ve bölgesinin önemli üretim üssü olması hedefleniyor.

Konu ile ilgili Aydın İl Tarım Müdürlüğünden yapılan açıklamada “2020-2021 yılı fidan dikim sezonunda çiftçilere dağıtılarak toprakla buluşturulan erkenci kayısılarda hasat için gün sayılıyor. Üstün özelliklere sahip mikado ve magador kayısı çeşidi veriminin yüksek olması, meyvenin pazar değerinin yüksek olması, dış piyasalarda aranan çeşitler olması ve ihracata uygun olması nedeniyle tercih edilmişti. Erkenci kayısı çeşidinin yaygınlaşmasının İlimiz ekonomisine önemli katkı sağlayacağı ve bu sebeple özellikle Köşk ve çevre bölgelerin ileride önemli bir üretim üssü oluşacağı düşünülüyor. Kayısı bahçelerinin kontrolleri teknik personellerimiz tarafından düzenli olarak yapılmakta ve çiftçilerimize her türlü teknik destek sağlanmaktadır. Bereketli olsun” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.