MANİSATÜRK
Manisa’nın Haber Merkezi
EGE GUNDEMİ

İzmir’de rüzgar gülü yandı

13.08.2026 admin 1 dk okuma
17 kez okundu Son güncelleme: 13.08.2026 17:56
ManisaTürk Haber
Haber İçi Reklam Alanı 444x200
Yazı Boyutu
Akıllı Okuma Asistanı

Bu haberde ne var?

  • İzmir’in Bergama ilçesinde bulunan bir rüzgar türbininde çıkan yangın sonucu türbin kullanılamaz hale geldi.
  • Olay, öğleden sonra Batı Anadolu Serbest Bölgesi yakınlarında yer alan bir enerji şirketine ait rüzgar enerjisi santralinde meydana geldi.
  • Henüz belirlenemeyen bir nedenle rüzgar türbininin kanat bölümünde alevler…
  • Henüz belirlenemeyen bir nedenle rüzgar türbininin kanat bölümünde alevler yükselmeye başladı.

İzmir’in Bergama ilçesinde bulunan bir rüzgar türbininde çıkan yangın sonucu türbin kullanılamaz hale geldi.
Olay, öğleden sonra Batı Anadolu Serbest Bölgesi yakınlarında yer alan bir enerji şirketine ait rüzgar enerjisi santralinde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle rüzgar türbininin kanat bölümünde alevler yükselmeye başladı. Kısa sürede büyüyen yangın nedeniyle çevreyi yoğun siyah duman kapladı.
İhbar üzerine bölgeye Orman Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine ekipler, yangının çevredeki araziye ve diğer tesislere sirayet etmesini önlemek amacıyla güvenlik önlemleri alarak müdahalede bulundu. Alevlerin yükseldiği türbindeki yangın bir süre sonra kendiliğinden söndü.
Yangın sonucu rüzgar türbini kullanılamaz hale gelirken, olayın kesin çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldığı öğrenildi.

1. Paragraf Sonrası Reklam Alanı
Muhabir: admin
Haber Altı Reklam Alanı 1280x200
İçerik Koruma Aktif

Bu içerik ManisaTürk tarafından korunmaktadır.