Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Alaşehir’de bir günde 4 mevsim yaşandı

Alaşehir’de bir günde 4 mevsim yaşandı

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde bir günde adeta dört mevsim bir arada yaşandı. Sabah saatlerinde yüksek kesimlerde lapa lapa kar yağarken, öğlen güneş yüzünü gösterdi. Akşamüstü nohut büyüklüğünde dolu etkili oldu, ardından ise yağmur başladı. Yaşanan hava değişimi çiftçilerin ve esnafın yüzünü güldürdü.

Alaşehir’de gece saatlerinde soğuyan hava, sabaha karşı yüksek kesimlerde kar yağışına neden oldu. Dağhacıyusuf, Çarıkbozdağ, Bahçeli, Bahadır, Kozluca ve Azıtepe mahallelerinin yüksek noktalarında etkili olan lapa lapa kar yağışı, zaman zaman toprağı beyaza bürüdü. Öğle saatlerine doğru güneşli bir havaya dönen ilçe merkezinde, akşamüstü bu kez yaklaşık 1-2 dakika süren ve nohut büyüklüğünde yağan dolu kısa süreli şaşkınlık yaşattı. Dolu yağışının ardından ise yağmur etkili oldu.

Hava değişimlerini anbean yaşadıklarını belirten Alaşehirli esnaf Halil Okumuş, “Sabah kalktığımızda yüksek kesimlerde lapa lapa kar yağdığını sosyal medyadan gördük. Öğlen üzeri şehir merkezimize ve çevresine yaklaşık 1-2 dakika nohut büyüklüğünde dolu yağışı oldu. Arkasından da yağmur yağmaya başladı. İnşallah bu sene bolluk ve bereket yılı olacak. Barajlarımız doldu, toprağımız suya doyacak. Çiftçilerimiz mutlu olursa esnafımız da mutlu olur” dedi. Bir günde dört mevsimi yaşayan Alaşehirliler, özellikle yağışların tarım açısından umut verici olduğunu ifade ederken, ilçede etkili olan yağmurun gece saatlerinde de aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Yazıları Kopyalayamazsınız!!