Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5212
EURO
34,9672
ALTIN
2.435,78
BIST
9.776,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Az Bulutlu
24°C
Manisa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C

Alaşehirli kursiyerlerden mantar seralarında inceleme

Alaşehirli kursiyerlerden mantar seralarında inceleme

Alaşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan seracılık kursunda eğitim gören kursiyerler mantar seralarını ziyaret ederek incelemede bulundu.
Alaşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan seracılık kursunda eğitim gören kursiyerlere uygulamalı eğitim verildi. Mantar serasını ziyaret eden kursiyerler bakımı ve toplanmasını uygulamalı olarak gördüler. Kurs Eğitmeni Ziraat Mühendisi Hafize Metin ve sera işletmecisi Melek Kızıltepe kursiyerlere serada mantar yetiştiriciliği hakkında bilgiler verdi. Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun da kursiyerlerin uygulamalarına katılarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Genç Çiftçi Projesi kapsamında alınan desteklerle sera kurduklarını belirten mantar serası işletmecisi Melek Kızıltepe, “2015 yılında Genç Çiftçi Projesi ile devletten almış olduğumuz destekle istiridye mantarı üretim seramızı kurduk. Bu bölgede sadece benim mantar seram var. Tek başıma olduğum için toptancıların gelmesi zor oluyor. Ürettiğim mantarlara pazar bulmakta zorlanıyorum. Çevremizde üretimin artması benim için daha iyi olur. Alıcılar daha fazla gelebilir. Sera çoğaldığı zaman bizim de pazar bulma şansımız artar toptancılar daha çok gelir. Tek olduğum için toptancı gelmesi sıkıntı oluyor. 100 metrekare serada bir dönemde 3-3,5 ton mantar üretebiliyorum. Yılda üç dönem üretim yapabiliyorum” dedi.
Sahada uygulamalı eğitimlerle seracılığı daha iyi öğrendiklerini belirten kursiyerlerden Aynur Şengün, “Hepimizin arazilerinde mantar üretimine uygun yerler var. Böyle bir uygulamayı ilk kez görüyorum. Birkaç arkadaşla veya tek başımıza bu uygulamayı biz de yapabiliriz. Kadınlar olarak biz de bu tür çalışmalara girmek isteriz. Neden biz de kendimize ek bir gelir kaynağı bulmayalım? Neden bizim de emeğimizi ortaya çıkmasın?” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.