Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5997
EURO
34,7830
ALTIN
2.495,81
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Hafif Yağmurlu
17°C
Manisa
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C

Bıçakçıların Kurban Bayramı mesaisi devam ediyor

Bıçakçıların Kurban Bayramı mesaisi devam ediyor

Her yıl olduğu gibi bu yıl da bıçak bileme ustaları yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hareketli günler yaşıyor.
Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte Aydın’da bazı vatandaşlar, kurban kesimi için yeni bıçak almayı tercih ederken, bazıları da eski bıçaklarını bilemeyi tercih ediyor. Eski bıçaklarını keskin hale getirmek isteyen vatandaşlar bıçakçıların yolunu tutuyor. Bıçak bileme ustaları da vatandaşların bıçaklarını yetiştirmek için yoğun mesailerine başladı.

“İthal bıçaklar daha pahalı”
Aslen Denizli Yatağanlı olan Arzu, Hakkı Karakaya çifti 9 yıldır Aydın’da bıçakçılık yapıyor. Baba mesleği olan bıçakçılığı devam ettirdiklerini ifade eden Arzu Karakaya; “Bıçakçılık baba mesleğimiz. Eşimle birlikte işletiyoruz. Eşim bıçak ustası, bileme yapıyor. İşlerimiz geçtiğimiz yıla göre düşük ama bu yılda hareketlilik başladı. Dönem dönem işlerimiz oluyor, bu yıl kurban bayramı ile birlikte yoğunluğumuz da başladı. Bıçak satışları ve bilemeler şu an için aynı gidiyor. Bazı vatandaşlarımız yenisini almayı tercih ederken bazıları da biletmeyi tercih ediyor. Bu seneki bıçak fiyatlarımız boyutları ve kalitesine göre değişiyor, 10 TL’den başlayıp 200 TL’ye kadar bıçaklarımız var. İthal bıçaklar dolar kurundan dolayı daha pahalı. Bileme fiyatlarımız ise bıçaklar 4 TL, satır, balta 7 TL ” dedi.

“Bıçağın çeliği çok önemli”
Kurban bıçağı alırken çelik olmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen bıçak bileme ustası Hakkı Karakaya; “Her bıçakla kurban kesilmez. Bazı vatandaşlarımız kesmeye çalışsa da kurban bıçağının ayrı olması gerekir. Sonuçta karşınızdaki de bir can, fazla acı çektirmeden kurban kesilmesi gerekiyor. Bıçağın görüntüsünden ziyade çeliği önemli, fakat halkımız görüntüsüne daha çok önem veriyor. Bıçak alırken fiyatına değil çeliğin kalitesine bakılmalıdır” dedi.

10 yıldır bıçak bileme işi yaptıklarını ifade eden bileme ustası Sercan Durmaz ise “Yaklaşan bayram ile işlerimiz de yoğunlaştı. Bıçaklarını bilemek isteyen vatandaşlarımızın işlerini yetiştirmeye çalışıyoruz. 10 yıldır aynı yerimizde bıçak bileme işi yapıyoruz. Bayramın yaklaşmasıyla işler yoğunlaştı. Bıçaklar 4 liraya, satırlar ise 5 liraya bileniyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.