Biz sadece haber veririz yorum sizin...
POLİTİKA

CHP İstanbul İl Başkanı Tekin “paralı figüran” iddialarını yalanladı: “Şeytanın aklına gelmeyecek bir şey yapmışlar”

26.07.2026 admin 4 dk okuma
11035 kez okundu
ManisaTürk Haber
Yazı Boyutu
Akıllı Okuma Asistanı

Bu haberde ne var?

  • CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen üye katılım toplantısına cast ajansları aracılığıyla...
  • Tekin, iddialara ilişkin suç duyurusunda bulunduklarını...
  • Tekin, iddialara ilişkin suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "Şeytanın aklına gelmeyecek bir şey yapmışlar.
  • Bunu açık ve net söylüyorum; başta Gürsel Tekin ve arkadaşlarımız olarak hiçbir kirli tarafta olmadık, ne içeride ne dışarıda hiç kimseye tuzak kurmadık.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen üye katılım toplantısına cast ajansları aracılığıyla ücret karşılığında figüran getirildiği yönündeki iddiaları yalanladı. Tekin, iddialara ilişkin suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, “Şeytanın aklına gelmeyecek bir şey yapmışlar. Bunu açık ve net söylüyorum; başta Gürsel Tekin ve arkadaşlarımız olarak hiçbir kirli tarafta olmadık, ne içeride ne dışarıda hiç kimseye tuzak kurmadık. Bu kirli tuzağı kuran kimse sayın savcılar dibine kadar gideceksiniz. Bu FETÖ’cülerin tezgahının sorumlusu kimse mutlaka bulmamız lazım ki bulacağız” dedi.
Bir gazetenin, CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen üye katılım toplantısına cast ajansları aracılığıyla kişi taşındığı ve katılımcılara 950 lira ödeme yapıldığı yönündeki haberinin ardından CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, İstanbul İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi.

“Bu FETÖ’cülerin tezgahının sorumlusu kimse mutlaka bulmamız lazım ki bulacağız”
Tekin, hiçbir kirli tarafta olmadıklarını söyleyerek, “Bize salona tahsis eden Sarıyer Belediye Başkanımız ve yöneticileri linç edildi. O salonları, her Türk vatandaşı orayı kiralar. Düşünebiliyor musunuz, kendi partinizin belediye başkanının salonunu kiralıyorsunuz ve başkanınız salonu size verdiği için linç ediliyor. Kimler tarafından linç ediliyor? O çeteleri açıklayacağım. Ajans, cast. Şeytanın aklına gelmeyecek bir şey yapmışlar. Bu ulaşım talebi olan arkadaşlarımızı tek tek aradık. Şişli Gençlik Kolları Başkanımıza sorduk, tanıyor musunuz. ’Yok.’ İki kişi bilebilir. Bir bu kirli tuzağı kuran medya ikincisi devletimizin savcıları soruşturma ile bilir. Gece hemen cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Bunu açık ve net söylüyorum; başta Gürsel Tekin ve arkadaşlarımız olarak hiçbir kirli tarafta olmadık, ne içeride ne dışarıda hiç kimseye tuzak kurmadık. Bu tuzağı kuran kimse, kardeşim de olsa sayın savcılar dibine kadar sonuna gideceksiniz. Bu FETÖ’cülerin tezgahının sorumlusu kimse mutlaka bulmamız lazım ki bulacağız. Koskoca devasa bir salonda 70 kişi eksik olsa ne olur fazla olsa ne olur. Bu soruşturmaları, araştırmaları yaparken çok ilginç şeylerle karşılaştık. Önce bir araba geliyor, o arabadaki gelenlerin görevi yukarıdan salona gelecekler. Salonda genel başkanımız konuşurken negatif bir slogan atacaklardı. Sonra aklıselim biri diyor ki ’Aman ha bizi linç ederler’ diyor. Bunu açık ve net söylüyorum; sakın ha sakın aklınızdan geçirmeyin. Nezaketimiz buraya kadar geldi. Yapacağınız her türlü rezilliğin ağır bedellerini ödersiniz. Rahmetli Kadir İnanır’ın cenaze törenine gidiyoruz. Aynı anda 22 televizyon canlı yayın vermesine rağmen kirli medyaları da şöyle bir şey geçiyor: ’Kılıçdaroğlu protesto ediliyor’ diyorlar. 22 televizyonun görmediğini siz nereden görüyorsunuz? On aydır biz bunlardan neler çektiğimizi biliyoruz. Bu arkadaşlar CHP’li değiller. CHP’deki iç kavganın tarafı neden oluyorlar. Ne dertleri varmış. Dertleri varmış. Dertleri şu: Koskoca şu salonda 40 kişi eksik olsa ne olur, 40 kişi fazla olsa ne olur. Salonun etrafında 700-800 arkadaşımız içeri giremedi çünkü salon kapasitesi sınırlıydı” diye konuştu.

“Siyasetçi satın alırlar”
Bazı iş insanlarının siyasetçi satın aldığını söyleyen Tekin, “Şeytan üçgeni dediğimiz bu üçgen, ne zaman bu itirafçılarla ilgili laf etsem bu kirli medyanın bütün kimyası bozuluyor. Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü, iş adamlarıdır. İş adamları kurumlarda kudretli durabilmenin bir yolunu ararlar. Siyasetçi satın alırlar. Bu zat-ı muhterem CHP’nin iki önemli aktörünü satın almış. Bunun bir tanesi Özgür Karabat ikincisi Burhanettin Bulut. Özgür Karabat mali işlere bakıyor. Burhanettin Bulut medya satın almaya bakıyor. Birgün Gazetesi’ne çok üzüldüm. Nedeni şu: Ben de o gelenekten geliyorum. Nasıl kirlendiniz yahu? Bu ne? Aziz İhsan Burhanettin’i satın alıyor, Burhanettin de sizin haberlerinizi satın alıyor. Evime Birgün’den başka gazete girmiyordu. Düştüğünüz duruma bakın. Buraya kefenlerimizi giyerek geldik, sizden korkan sizin gibi olsun. İlk iki haber nereden çıktı biliyor musunuz? Pencere ve Birgün’den. Şu Birgün ve Pencere’nin durumuna bakın. Fatura bir; 50 milyon, fatura iki; 294 milyon, fatura üç; 240 milyon. Elbette saldırılarla karşı karşıya kalacağız. Biz ilk geldiğimiz günden itibaren nasıl bir suç ortaklığıyla mücadele ettiğimizi arkadaşlarıma söyledim. ’Onun için hazır olun. İçeride de dışarıda da bu çeteyle mücadele var mısınız’ dedim. ’Varız’ dedi arkadaşlarımız” şeklinde konuştu.

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin taşıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuşunu vuruyor”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin taşıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuşunu vurduklarını söyleyen Tekin, “Şu tezgaha bakın, Turgut Koç, iş adamı ve aynı zamanda CHP’nin kurultay delegesi. Turgut Koç ile ilgili hiçbir işlem yapılmadı. Mesela bu Aziz İhsan Aktaş, biraz önce ismini zikrettim. İki genel başkan yardımcısıyla ilgili ’Ben bunlara rüşvet verdim’ dedi. Dava bile açamadılar. Sayın Özgür Özel’in kankası bakın. Hani böyle sıradan işte yoldan geçerken birbirlerinin yanında fotoğraf çekmiş insanlar değil. Aynı anda tatil yapabilecek, birbirine hediye alabilecek yakınlıkta olan insanlar. Çünkü biz nasıl bir kumpasla karşı karşıya kaldığımızı nasıl bir tezgahı bozduğumuzu bu tezgahın içindeki ne kadar sıkıntılı insanlar varsa onlarla mücadele ettiğimizi çok net olarak biraz önce size gösterdim. Bakın, kendilerine itibarlı gazeteciler, gazeteler sayanlara bakın. Cumhuriyet Halk Partisi’nin taşıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuşunu vuruyor. Ne hallere geldik? Bu mu bağımsız gazetecilik? Burhanettin’in talimatıyla insanlara, tertemiz Kılıçdaroğlu’na saldırmanın gazetecilik olduğu , bu mudur? Onun için biraz daha bekleyin, önümüzdeki günlerde size daha büyük sürprizlerimiz var. Onun için bu ülke ya arınacak ya arınacak, ya arınacak” ifadelerini kullandı.

Muhabir: admin
error: Yazıları Kopyalayamazsınız!!