Manisa’nın seçilmiş ilk kadın milletvekili olan CHP Manisa Eski Milletvekili Mimar Sakine Öz Yavaş, Salihli halkının göz bebeği oldu. Gazeteci Berna Memiş’in görüştüğü CHP’li Yavaş, Özgür Özel’in siyasi performansını değerlendirdi.
Haber: Berna Memiş
CHP’li Sakine Öz Yavaş, Manisa’nın seçilmiş ilk kadın milletvekili olmasının hakkını fazlasıyla veriyor. Milletvekilliği döneminde (2011-2015) halkçı duruşuyla takdir toplayan Sakine Öz Yavaş, milletvekilliğinin ardından da aynı mütevazi yaşam tarzını sürdürüyor. Yavaş, CHP örgütünün çalışmalarına da destek vermeye devam ediyor.
Mimarlık mesleğini başarıyla yerine getiren Öz, diğer bir yandan da doğayla içiçe olduğu Allahdiyen Mahallesi’ndeki bahçesinde, hobi olarak organik tarımla uğraşıyor. Yavaş, “Biz Salihliliyiz. Ben bu toprakların çocuğuyum. Ne milletvekilliğim süresinde, ne öncesinde ne de sonrasında, kendimi hiçbir zaman ayrı bir yerde görmedim. Allahdiyen’deki bahçemizde komşularımızla vakit geçirmek bana büyük bir huzur veriyor” dedi.
ÇİNİ KURSUNDA DİĞER KURSİYELERLE BİRLİKTE ÇİNİ YAPIYOR Salihli Halk Eğitim Merkezi’nin Çini Kursu’na ise öğrenci olarak devam ettiğini söyleyen Sakine Öz Yavaş, “Çini kursunda çok güzel bir ortamımız var. Bir aile gibiyiz. Her düşünceden insanın, kardeşçe bir arada sanat yapması kadar güzel bir şey yok” dedi. Yavaş, ayrıca vitray sanatına da büyük bir ilgi duyduğunu söyledi.
“ÖZGÜR KARDEŞİMİZDİ ŞİMDİ İSE GENEL BAŞKANIMIZ” CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in siyasetini de değerlendiren Sakine Öz Yavaş, “Özgür bizim kardeşimiz. Özellikle içinden geçtiğimiz bu zorlu süreçlerde, onun bu azimli mücadelesi bizlere büyük bir güç veriyor. Biz ona her zaman kardeşimiz olarak baktığımız için ‘Özgür’ diyoruz. Ama sizlerle konuşurken, ‘Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’ desem daha doğru olur. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’i her koşulda destekliyoruz. Şartlar ne olursa olsun dimdik duruyor, asla yıkılmaz. Onun bu duruşu bizler için büyük bir umut oldu” dedi.