Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Demirci’de Ramazan, çocukların sevinciyle taçlandı

Demirci’de Ramazan, çocukların sevinciyle taçlandı

Manisa’nın Demirci ilçesinde geleneksel Ramazan eğlence programında sahne gösterileri ve oyun alanlarıyla buluşan çocuklar hem eğlendi hem de Ramazan kültürünü yaşayarak öğrendi.

Manisa’nın Demirci ilçesinde belediye tarafından Ramazan ayının manevi atmosferini çocuklara ve ailelere yaşatmak amacıyla düzenlenen eğlence programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Abdullah Akarsu Sosyal Etkinlik Alanı’nda kurulan kapalı çadırda 3 gün sürecek etkinliklerin ilk gününde çocuklar geleneksel gösterilerle unutulmaz bir akşam yaşadı.

Demirci Belediyesi’nin organize ettiği programda Hacivat-Karagöz gösterisi, meddah anlatımları, sihirbaz gösterisi ve maskot karakterler sahne aldı. Kurulan şişme oyun alanları ve kaydıraklarda doyasıya eğlenen çocukların mutluluğu renkli görüntüler oluşturdu. Programa katılan Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara, çocuklarla yakından ilgilenerek patlamış mısır ikram etti. Başkan Kara, çocuklarla birlikte “Kabe’de Hacılar Hu Der Allah” ilahisini söyleyerek etkinliğin coşkusuna ortak oldu.

Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma duygularını pekiştiren özel bir zaman dilimi olduğunu belirten Başkan Kara, “Ramazan yalnızca oruç tutulan bir ay değil, aynı zamanda dayanışmanın en güçlü şekilde hissedildiği mübarek bir dönemdir. Çocuklarımızın bu manevi atmosferi yaşayarak büyümesini istiyoruz. Geleneksel değerlerimizi yaşatan etkinliklerle onların yüzünde tebessüm oluşturmak en büyük mutluluğumuz. Sosyal ve kültürel programlarımız devam edecek” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Yazıları Kopyalayamazsınız!!