Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Az Bulutlu
22°C
Manisa
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Geleneksel balıkçılık turizmi

Balık stokları ve su altı habitatları üzerindeki av baskısını azaltıp sürdürülebilir balıkçılığı desteklemek üzere İtalya’da geliştirilen balıkçılık turizminin Türkiye’de ilk uygulaması Akyaka’da Akdeniz Koruma Derneği tarafından gerçekleştirildi.
Ülkemizde bu uygulamanın ilgili mevzuata uygun şekilde hayata geçmesi için Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (UN FAO), Tarım ve Orman Bakanlığı, Akdeniz Koruma Derneği, Akyaka’da ilk pilot uygulamayı gerçekleştirdi.
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı, Marmaris Liman Başkanlığı, Ege Üniversitesi, WWF Türkiye, Akyaka, Foça, Mordoğan, Erdemli su ürünleri kooperatiflerinden de temsilcilerin katıldığı çalışmada, Akyakalı balıkçılardan Mehmet ve Gülay Doğan’ın balıkçılık turizmi için yenilenen teknesi ile ilk pilot tur gerçekleşti. Bu pilot uygulamanın değerlendirilmesi ve yaygınlaştırılması için neler yapılması gerektiği konusunda yol haritası belirlendi.
Balıkçılık Turizminin gerekçeleri arasında balıkçılara yeni ve alternatif geçim kaynağı oluşturmak, Biyoçeşitlilik üzerindeki balıkçılık baskısını düşürerek sürdürülebilir balıkçılığı öne çıkarmak. Geleneksel kıyı balıkçılığını ve balıkçılık kültürünü tanıtarak balıkçıların turizm ve deniz koruma konusundaki bilgi ve kapasitelerinin artmasına katkı sunacak uygulamada giderek gerileyen küçük ölçekli balıkçılık mesleğini canlandırılması hedefleniyor. Ayrıca, halkın deniz koruma konusunda farkındalığını artırmak, kadın ve erkek balıkçıların sosyal ve profesyonel rollerini güçlendirerek kadın balıkçıların meslekteki görünürlüğünü arttırmayı hedefliyor.
Geleneksel Balıkçılık Pilot Projesi, Mavi Umut Girişimi kapsamında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (UN FAO), Tarım ve Orman Bakanlığı’nın iş birliği, Akdeniz Koruma Derneği’nin yürütücülüğünde gerçekleşiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.