Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5490
EURO
34,7341
ALTIN
2.492,91
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Az Bulutlu
24°C
Manisa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C

Geri dönüşüm malzemeleri doğal üretim alanı oldu

Geri dönüşüm malzemeleri doğal üretim alanı oldu

Tarıma elverişli olmayan toprakların üstüne yerleştirdiği geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı büyük saksılarla bitkiler için adeta mikro klima ortamı oluşturan Manisalı vatandaş, az alanda yüksek verim almayı başardı.
Manisa’nın Spil Dağındaki Sultanyaylası Mahallesi’nde bir buçuk dönümlük arazisinde elverişsiz olan toprakların üzerine yerleştirdiği geri dönüşüm malzemelerinin içini verimli topraklarla dolduran Eyüp Korkmaz isimli vatandaş küçük alanlarda hem çeşitli ürünler yetiştirdi hem de yüksek verim elde etti. Korkmaz, soğuk havalarda bile toprağın soğumasını engelleyen geri dönüşüm malzemelerinde sıcak iklimi seven meyvelerin de yetişmesini sağladığını söyledi.

800 rakımda kivano yetiştirdi
Geri dönüşüm malzemeleri kullanmaya nasıl başladığını anlatan Korkmaz, “Bir onları koyduğum yerler tarıma müsait değil, toprak iyi değil. O toprağı komple değiştirme şansım yok, gücüm de yok. Ben bunları iki amaçlı kullanıyorum. Bir o alandan faydalanmak, iki onların içindeki o köpük sayesinde içindeki toprak belli bir ısıda kaldığı için geceleri soğuk oluyor ama o toprak yine sıcak kalıyor, ısıyı muhafaza ediyor. Onun için daha iyi ürün alma imkanın var. Ben bunların içinde Güney Afrika meyvesi kivanoyu yetiştirdim hem de 800 rakımda. Saksılı bir toprak olduğu ve gece de ısıyı değiştirmeyen büyük bir saksı olduğu için, saksı dediğim de 50’ye 50 ve bir metre yani büyük saksılar ya da buzdolabı kasası. Birinci sene 2 tane verdi. İkinci sene 25 meyve verdi demek ki alıştı” dedi.

Ecza kutuları ile başladı
Buzdolabı kasalarını kullanmadan önce işe ecza köpüklerini kullanarak başladığını kaydeden Korkmaz, “Ben ilk önce ecza köpükleri veya buzdolabı köpüklerini düşünerek hayata getirdim. Burada bazı arkadaşlar da yapıyor. Buzdolabı kasalarını 40-50 liraya alıyoruz. Onun içine ektiğimiz her ürün tabi içine ona göre toprak ve gübre koyuyoruz. Kesinlikle en güzel ürünü en güzel gıdayı alıyoruz onların içinde.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.