Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5622
EURO
34,7286
ALTIN
2.486,36
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Az Bulutlu
24°C
Manisa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C

Hava değişimi bağlarda stres kaybına yol açtı

Hava değişimi bağlarda stres kaybına yol açtı

Ani hava değişimi Ege Bölgesinin en önemli ihracat ürünü olan Sultani Çekirdeksiz Üzüm Bağlarında silkinti (tane döküntüsü) verim kaybına neden oldu.

Teknik ekip ile birlikte Salihli Ovası’ndaki bağlarda incelemelerde bulunan Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, geçtiğimiz hafta yaşanan aşırı sıcakların ardından yaşanan serin hava ile birlikte sıcaklık farkının tam çiçekleme zamanındaki bağlarda strese yol açtığını söyledi. Geçtiğimiz hafta yaşanan 42 derecelik sıcaklıktan bağların aşırı derecede etkilendiğini belirten Yalvaç, bunun sonucunda da rüzgarla birlikte bağlarda silkinti (tane dökülme) hastalığının görüldüğünü, verim zararın ise yüzde 40-50 oranında olduğunu vurguladı.

TARSİM kapsamı dışında olan verim kaybının üreticilerde rekolte açısından endişe oluşturduğunu ve tüm üreticilere geçmiş olsun dileklerini ileten Yalvaç, “Mayıs ayında yaşanan mevsim normallerinin çok üzerindeki hava sıcaklığı nedeniyle bağlarda strese bağlı olarak silkinti hastalığı meydana geldi. Gezdiğimiz bağlardaki silkinti ve döküntü nedeniyle zararın yüksek olduğunu gördük. Görünen o ki rekolte geçen yıla oranla düşük olacak. Üreticimize düşen görev ise elindeki ürünü kurtarmak için gerekli ilaçlama çalışmasını yapmasıdır.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.