Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Korkulan oldu, Buca’da toplanmayan çöpler alev alev yandı

İzmir’in Buca ilçesindeki en işlek caddelerinden Aydın Hat Boyu Caddesi’nde yaklaşık 2 aydır toplanmayan ve kilometrelerce uzanan çöp ve atıkların bulunduğu alanda yangın çıktı.
Seyhan Mahallesi’nde adeta büyük bir çöplüğe dönen Aydın Hat Boyu Caddesi’nde saat 16.00 sıralarında yangın çıktı. Sebebi henüz belirlenemeyen yangında, tutuşan çöpler bölgede paniğe sebep oldu. Aylardır toplanmayan ve kilometrelerce uzanan çöp dağlarından alevle birlikte siyah dumanlar yükseldi. İlk müdaheleyi çevreden vatandaşların yaptığı yangına, bir süre sonra itfaiye ekipleri gelerek müdahale etmeye başladı. Yanan atıklardan yükselen siyah dumanlar gökyüzünü tamamen kapladı. Bu arada, demiryolu hattı bitişiğinde çıkan yangın sebebiyle İZBAN seferleri bir süre aksadı. Alanda park halinde bulunan bir otomobilin de yangından zarar gördüğü bildirildi.
İtfaiyenin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışması yapıldı.

İHA, 2 gün önce uyardı
İHA, 2 gün önce Buca’daki çöp dağlarını “İzmir’in göbeğinde çöp dağları yangına davetiye çıkarıyor” başlığıyla haberleştirmiş, yetkilileri uyarmıştı. Çevre sakinleri, bu alanda artık çöp görmek istemediklerini ilgili devlet kurumlarının soruna kesin çözüm bulması gerektiğini ifade etmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.