Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5825
EURO
34,8367
ALTIN
2.417,68
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Az Bulutlu
28°C
Manisa
28°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
24°C
Cuma Açık
27°C
Cumartesi Açık
28°C

Korona virüs üzüm ihracatına engel olmadı

Korona virüs üzüm ihracatına engel olmadı

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 2020 yılında 332 bin ton tarımsal üründen 171 bin tonu çekirdeksiz Sultani yaş üzüm olarak gerçekleşirken, korona virüs salgınına rağmen 2019’a göre yüzde 20’lik artış yaşandı.
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 2020 yılında 332 bin ton tarımsal ürün ihracatı gerçekleşti. Denizi ve limanı olmayan ilçede bulunan Alaşehir Gümrük Müdürlüğünden 17 bin 619 tır çıkış yaparken, ihracatı gerçekleşen 332 bin ton tarımsal üründen 171 bin tonu çekirdeksiz Sultani üzüm oldu. Korona virüs salgınına rağmen çekirdeksiz Sultani üzüm ihracatında yüzde 20 artış yaşanırken 86 farkı ülkeye ihracat yapıldı. 2019 yılında ise Sultaniye üzüm ihracatı 169 bin ton olurken, toplam tarım ürünü ihracatı 276 bin ton olarak gerçekleşmişti.
Korona virüsün tarımsal ihracatı engellemediğini dile getiren Alaşehir Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür, “Bu yıl dünya çapında yaşanan korona virüs salgını ülkemizi de olumsuz yönde etkiledi. Ancak biz salgına rağmen ihracat rakamını artırmayı başardık. Üzümün başkenti olan Alaşehir’den 2020 yılı içerisinde 332 bin ton tarımsal ürün ihracatı gerçekleştirildi. 17 bin 619 tır çıkış aldı. Denize kıyısı, limanı ve ülke sınırı olmayan Alaşehir Gümrük Müdürlüğü’nden bu kadar ihracat yapılabilmesi bizleri çok mutlu etti. Alaşehir’den 171 bin ton ile en fazla Sultaniye üzümü ihraç edildi. Üzümü, 42 bin ton ile kiraz, 21 bin ton ile nar ihracatı takip etti. Alaşehir’den yapılan tarımsal ürün ihracatı 2019 yılına göre yüzde 20’lik bir artışla 332 bin tona çıktı. Toplamda 600 milyon dolarlık tarım ürünü ihracatı yapıldı. Bunun yaklaşık 300 milyon dolarlık bölümü, Sultaniye yaş üzüm ihracatından elde edildi. Sultaniye üzümün yanı sıra kiraz ve narın da en fazla ihracat edildiği ülke Rusya oldu. Rusya dışında Ukrayna, Polonya, Almanya, Beyaz Rusya, İtalya en fazla ihracatın yapıldığı ülkeler arasında yer alırken toplamda 86 ülkeye ihracat yapıldı” dedi.
İhracattaki başarının en büyük nedeni olarak bürokraside sağlanan kolaylıkların olduğunu söyleyen Soygür, “İhracattaki başarının en büyük nedeninin, işlemlerde ve bürokraside sağlanan kolaylıklar, güvenli, sağlıklı, kaliteli ürün yetiştiren çiftçilerimiz ve dış pazarlara gönderen ihracatçılarımızdır. Hedefimiz her yıl ihracat rakamını daha da yükseltmek olacaktır diyerek, 2020 yılı tarım ürünleri açısından verimli bir yıl oldu. Dünya çapında salgın olan pandemiye rağmen Alaşehir’den yapılan ihracat arttı. Dünyaca ünlü Sultaniye üzüm ihracatımız 171 bin ton olurken, toplam tarım ürünleri ihracatımız 332 bin ton oldu. 2020 Yılında 86 değişik ülkeye ihracat yapıldı ve ülkemize yaklaşık 600 milyon dolarlık gelir sağlandı” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.