Kapitalist ve emperyalist bozuk düzenin çarkları, olabildiğince insanlığımızı öğütüyor. Tek tesellimiz olan; “Ezilir un geliriz bir gider bin geliriz. Ya hep beraber ya hiç birimiz’’ sloganları sol yanımıza çok sempatik geliyor olsa da.. Özellikle sendikal mücadelemizde meydanları çınlattığımız..
Gururumuzu ve umudumuzu bağladığımız kişilerle değil, örgütlü yapılarla kurtuluşun olacağına inanmış bir geleneğin kuşağından, basit çıkarlar uğruna ucuz kişilikler beklenemez!..
Sistemin bireyler üzerindeki olumsuzluklarına muhalefet edenler, iktidarda olanların yolsuzluklarına, hukuksuzluklarına karşı mücadele ederken, aynı hatalara maruz kalmadan.. Yani söylem ve eylem çelişkilerinden ari, yönettikleri birimlerde, kişilere özel arpalıklar değil; liyakati önceleyen istihdam anlayışıyla, kaynakları halk dalkavukluğu yapmadan, halkın menfaati için kullanan yönetim anlayışıyla iktidar olmanın yolunu açabilirler. Aksi durumda mevcut durumlarını da koruyamazlar.
Görmezden gelinse de hiç hesaba katılmayan sessiz halk yığınları memleketin ahvaliyle fevkalade yakından ilgilidir. Yakın çevresinde olup bitenlerden haberdardır. O nedenledir ki 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde mevcut iktidarı ikaz etmiştir. Karşı tepkilerini beklenenin de ötesinde göstermiştir.
1989 yerel seçimlerinde SHP başarısının akamete uğraması.. Keza ANAP’ın 1984 yılında % 41,5 oy oranı ile 64 il belediyesinden 52 sini kazanmış olması dikkat çekicidir. Korkut Özal bir anektodunda Turgut Özal’ın bu duruma sevindiğini göremeyince aldığı yanıttan bahsediyor: “İşimiz zor olacak, vebalı ağır olacak.”
O halde kısadan hisse: Madem ki iktidar gücüyle kendinden olanlara yandaş hukuku uygulanıyorsa, siz daha dikkatli ve temkinli olmalısınız.. Liyakatsiz şaibeli kadrolarla yola çıkmamalısınız. En küçük şaibe ve hukuksuzluklardan uzak durmalısınız. İktidarın ayrı muhalefetin ayrı hukukçularının, sadece partizan yorumlarla suç bastırma çabasıyla; evrensel hukuk ilkelerine göre davranış sergilemedikleri bir iklimde, hukuka ve adalete güvenin yeniden tesis edilmesi öncelikli beklentimizdir.