Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Manisa’da 3 bin kanarya yarıştı

Manisa’da 3 bin kanarya yarıştı

Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu (TKKKF) tarafından Manisa Fuar Merkezinde gerçekleştirilen Manisa’da 15. Atatürk Kupası Kafes Kuşları Yarışması, yaklaşık 3 bin kuşun katılıyla yapıldı.
Manisa’da yaklaşık 3 bin kanarya 15. Atatürk Kupası Kafes Kuşları Yarışmasında yarıştı. Jüri tarafından tek tek değerlendirilen ve ilk 3’e giren kanaryalar ödüllendirildi.
Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu Başkanı Oğuz Özkaya, Manisa’nın 1990 yılından bu yana Kanaryacılığın beşiği olduğunu, geleneğin bu yıl da bozulmadığını, 15. Atatürk Kupası Kafes Kuşları Yarışmasının Manisa’da yapıldığını kaydetti.
Federasyon Başkanı Özkaya, “Federasyon olarak gerçekleştirdiğimiz yarışmaya, ülkemizin 42 ilinden 46 dernek ve derneğin üyelerinden 3 bine yakın kuşun katılımıyla bu büyük organizasyonu gerçekleştirdik. Manisa her zaman için Türkiye’de Kanaryacılığın ve kafes kuşlarının merkezi olarak kabul edilir. Önümüzdeki yıllarda da yine büyük organizasyonları burada düzenleyeceğiz” dedi.

“Duruş ve güzelliğe göre puan veriliyor”
Yarışmada kuşlara duruş ve güzelliğe göre puan verildiğini ifade eden Federasyon Başkanı Özkaya, “Yarışmada görevli 20’si uluslararası olmak üzere toplam 46 tane hakemimiz, dünya standartlarına göre kuşları tek tek değerlendirdi. Bütün kuşlar gagasından kuyruğuna kadar standartlarına göre puanlandırıldı. Bunun için de 20 hakemimiz uluslararası hakemdi. Diğerleri ulusal hakemlerimiz. Güzel seçim oldu. Güzel kuşlar seçildi. Dereceye giren ilk 3’e ödüllerin yanı sıra, madalya ve kokartları törenle takdim edildi” diye konuştu.

Federasyonun Mali Sekreteri Manisalı
Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu Mali Sekreteri ve aynı zamanda 20 yıldır Manisa Kanaryacılar Dernek Başkanlığı görevini sürdüren Ersan Güvenli, yarışmaya Manisa’dan 38 dernek üyesine ait toplam 450 adet kuşun katıldığını söyledi.
Başkan Güvenli, “Manisa zaten yıllardan beri bu camiada öncülüğü çeken bir dernek. Kuruluş tarihinden de belli 1963 senesinde kurulmuş derneğimiz ve faaliyetlerine devam etmektedir. Türkiye’nin en eski derneklerinden olmakla beraber, Federasyonun kurucu üyelerinden birisiyiz. Manisa’da böyle bir organizasyon için bize yardımcı olan Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne, Şehzadeler Belediyesi’ne, Yunus Emre Belediyesi’ne ayrıca teşekkür ederim. Bu bizim hobimiz, yıllardır yapıyoruz. Çocuklarımızın da yapmasını isteriz. Bu hobi insanı kötü alışkanlıklardan uzak tutmasını da sağlıyor. Aynı zamanda çocuklara hayvan sevgisini de aşılıyor. Bu kuşlar laboratuvar ortamında üretilen kuşlar, bunlar doğada olmayan kuşlar. Doğada yaşayan kuşları yakalayıp da kafese konulmasına zaten karşıyız. Doğa kuşlarının kafeslerde yaşatılmasına karşıyız” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Yazıları Kopyalayamazsınız!!