Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4918
EURO
34,7643
ALTIN
2.490,07
BIST
9.560,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Az Bulutlu
24°C
Manisa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

Manisa’da ’Domat ve Tekir’ zeytini hasadı başladı

Manisa’da ’Domat ve Tekir’ zeytini hasadı başladı

Türkiye’nin önemli sofralık ve yağlık zeytin üretim merkezlerinden Salihli Ovası’nda bölgeye özgü yetişen, iriliği ve lezzeti ile diğer türlerden ayrılan Domat ve Tekir cinsi zeytininin hasadına başlandı.
Salihli Ovası’nda Domat ve Tekir cinsi zeytinde hasat başladı. 110 bin dekar alanda zeytin hasadı yapılan Salihli’de üreticiler sezondan umutlu. İlçede zeytin üretiminin geçmişini anlatan Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, “Buraları dedelerimiz ve atalarımızdan kalan, yıllar önce arpa, buğday, hububat ektiğimiz yerlerdi. Bizler kimi yerde sulanabilen, kimi yerde susuz yetiştirmek için zeytin ağaçları diktik” dedi.
Salihli Ovası’nda 72 bini sofralık, 35 bini yağlık olmak üzere toplam 110 bin dekar alanda zeytin üretimi yapıldığını anlatan Yalvaç, “Salihli olarak zeytin üretimine çok büyük katkımız var. Yetiştirdiğimiz zeytinler, hem yağ, hem aroma, hem de lezzet ve tat olarak çok iyi seviyededir. Yetiştirilen ürünlerin bir kısmı zeytinyağı olarak, çeşitli firmalar tarafından ihraç edilmektedir” diye konuştu.

“Zeytinde Salihli markasını oluşturmak istiyoruz”
Zeytinciliği Salihli’de daha iyi yerlere getirmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Yalvaç, “Zeytincilikle ilgili kooperatifler kurup, yetiştirdiğimiz zeytinleri Salihli zeytini altında pazarlamak istiyoruz. Nasıl tescilli ’Salihli Kirazımız’ var ise tescilli, coğrafi işaretli bir yağ işletmesi ve kooperatif kurmak istiyoruz. Devletimizin desteği ile bunu hayata geçirip, çiftçimizin bu emeklerini, bu alın terini çok daha iyi yerlere getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Salihli Ovası’ndaki zeytin ve zeytinyağının çok kaliteli olduğunu vurgulayan Yalvaç, “Üreticilerimiz dünya çapında yapılan zeytinyağı yarışmasında, Japonya’da birinci olmuştur, bu bizi gururlandırmıştır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.