Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Sarıgöl’de arife geleneği çocukları sevindirdi

Sarıgöl’de arife geleneği çocukları sevindirdi

Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Çavuşlar, Çimentepe, Özpınar ve Çanakçı mahallelerinde asırlardır sürdürülen arife günü geleneği bu yıl da yaşatıldı. Geleneğe göre, çocuklara büyükleri tarafından şeker, lokum, çikolata ve kurabiye dağıtıldı.
Yalnızca dini bayramlarda gerçekleştirilen gelenekte, çocuklar sabah namazının ardından cami önünde toplandı. Mahalle halkı tarafından sıraya giren çocuklara şeker, lokum, kurabiye ve çikolata gibi ikramlar dağıtılırken, çocuklar, topladıkları şekerleri poşetlere koyarak evlerine götürdü ve büyüklerinin ellerini öperek teşekkür etti.
Sarıgöl Çavuşlar Mahallesi Muhtarı Ali Torun, arife geleneğinin asırlardır sürdürüldüğünü belirterek, “Bizler, büyüklerimizden gördüğümüz bu güzel geleneği yeni nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Ramazan ve Kurban Bayramlarının arife günlerinde yılda iki kez bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Sabah namazından sonra çocuklarımıza şeker dağıtarak hem onları sevindiriyor hem de büyüklerine saygıyı öğrenmelerini sağlıyoruz. Bu geleneği yaşatmaya kararlıyız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.