Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3640
EURO
35,0101
ALTIN
2.325,51
BIST
9.093,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Açık
28°C
Manisa
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

Selendi’de tütün üreticileri çalışmalarına başladı

Manisa’da en çok tütün üretimi yapılan bölgelerin başında gelen Selendi’de üreticiler yeni sezon öncesi hazırlıklarına başladı.
Manisa’da tütün üretiminin en çok yapıldığı Selendi’de üreticiler yeni sezon hazırlıklarına başladı. Seralarda kurutulacak tütünlerin eleklerini kendi elleriyle hazırlayan üreticiler yeni sezondan umutlu. Düşük maliyetle elek imalatı yaptıklarını söyleyen tütün üreticisi Abidin Filik, “Yaklaşık 15 TL harcayarak elek imalatını kendimiz yapıyoruz. Dışardan yaptırmaya kalksak bize bu fiyat 25 TL’yi buluyor. Onun için kendimiz imalatını yapıyoruz. Tütün fidelerini de yetiştirmeye başladık. Ondan sonra dikimini yapıp, çapalayarak ardından kırım işlerine başlayacağız. Kırımını da bu yaptığımız elekler üzerinde kurutup sözleşme yaptığımız şirkete teslim edeceğiz” dedi.
Bu yıl Selendi’de bin 800 üreticinin tütün ekimi için başvuruda bulunduğunu söyleyen İlçe Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız, “Odamıza özel sektör ile tütün söleşmesi yaparak tütün üretimi yapacak bin 800 üretici başvuruda bulundu. Manisa genelinde Selendi olarak tütün üretimi yapan üretici bazında birinci. Ardından Akhisar bin 288 üretici ile ikinci, Demirci bin 285 üretici ile üçüncü, Gördes bin 81 ile dördüncü, Köprübaşı ise bin 100 üretici ile beşinci sırada yer aldı. Diğer ilçelerimizde bu sayı çok. Selendi’de son zamanlarda meyveciliğe yönelen çiftçilerimiz var. Ancak tütün üretimi çok fazla. Bizim arazilerimiz kuru tarım için uygun ancak bölgesel olarak sulama gölete yapılırsa sulu tarıma geçilir” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.