Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Az Bulutlu
22°C
Manisa
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Çok Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Tarihi Güvercinada’nın doğal çiçekleri açmaya başladı

Tarihi Güvercinada’nın doğal çiçekleri açmaya başladı

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki Güvencinada Kalesi’nin doğal bitki türlerinden olan nergisler çiçek açmaya başladı. Latince adı ’Sternbergia Lutea’ olan sarı renkli nergislerin çiçek açması doğa severler arasında heyecanla karşılandı.
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası’nda, tarihi Güvencinada Kalesi’nin doğal bitki türleri arasında yer alan sarı renkli nergisler çiçek açtı. Yerli halk arasında ’karanergis’, ’kurbağa’ ve ’göç göç çiçeği’ olarak da bilinen nergislerin çiçek açması doğaseverleri sevindirdi. Nergis çiçeklerine Kuşadası’nı ziyaret etmeye gelen yerli ve yabancı turistler de büyük ilgi gösterdi. Daha çok Güvercinada Kalesi’nin içi ile dış surlarında açan çiçek kayıt altına alındığı için botanik bilimi açısından da önemli bir yere sahip.
Sarı renkli nergislerin Kuşadası Belediyesi tarafından korunmaya alındığını belirten Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, “Geçmiş yıllarda Kuşadası’nın birçok yerinde görülen bu bitki, hızlı bir şekilde artan göç, çoğalan nüfus ve bunun sonucunda artan konut ihtiyacıyla birlikte yoğun yapılaşmaların içinde diğer bitkiler gibi doğal yaşam alanlarını kaybetmişti. Kuşadası Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki Güvercinada Kalesi’nin içinde bir koruma alanı oluşturdu. Artık bu bitki türü neslini sürdürebilecek” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.