Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5888
EURO
34,8254
ALTIN
2.495,83
BIST
9.452,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Hafif Yağmurlu
16°C
Manisa
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
25°C

Tekstil atölyelerine kalifiye eleman yetiştirilecek

Tekstil atölyelerine kalifiye eleman yetiştirilecek

Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Tekstil atölyelerinde çalışabilecek, sanayi tipi makinelerde uyum ve üretim alanında kalifiye eleman yetiştirmek için, Şehit Efkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ’Hazır Giyim Makinelerinde Geliştirme ve Uyum Kursu’ açıldı.
Şehit Efkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü Hazır Giyim alanında gerçekleştirilen ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ’Hazır Giyimin Üreten Eli’ projesi kapsamında Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü öğretmeni Hacer Moğul tarafından verilecek olan ’Hazır giyim sanayi makinelerinde geliştirme, uyum ve üretim kursuna’ 18 kursiyer katılıyor. Kursun 80 saat süreceği açıklandı.
Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Süleyman Ölmez, “Müdürlüğümüz tarafından Şehit Efkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Giyim Üretim Atölyesinde açılan ve 80 saat sürecek olan, kursa 18 kursiyerimiz katılıyor. Sanayi tipi makineleri kullanım ve geliştirme, düz sanayi dikiş makinesi çeşitleri, bölümleri, ayarları, nasıl kullanıldığı, temizlik ve bakımlarının yapılması, kumaş çeşidine ve ayarına göre overlok makinesi kullanabilme, cinsiyete ve kullanım yerlerine göre giysi seçerek ölçü alması, kesime hazırladığı kumaşı elde veya uygun bir kesim motoru ile kesmesi, tekniğine uygun olarak ütüleme yapma, leke çıkarma öğretilmektedir. Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerler sanayi tipi tekstil makinelerinin kullanımını, tekstil makinelerinde bir ürünün üretilmesini öğrenmiş olacaklar ve tekstil atölyelerinde çalışabilecek duruma gelecekleridir. Kurs sonunda sertifika alan kursiyerlerimiz tekstil alanlarında kolay iş bulabilecek, tercih edilen kalifiye eleman olacaklardır.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.