Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Tilkiyle göz göze geldi konuşarak uğurladı

Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi’ndeki üzüm bağında otları biçerken tilkiyle karşılaşan İlyas Tosun isimli vatandaş sakinliğini koruyarak tilkiyle konuşmaya başladı. Ürkek yapısıyla bilinen tilkiyle konuşmaya çalışan Tosun o anları telefonuyla kayıt altına alırken, yaşadıklarını da İhlas Haber Ajansı muhabirine anlattı.

Dadağlı Mahallesi’ndeki üzüm bağında büyüyen otları biçmek için bağına giden İlyas Tosun, çalıştığı sırada aniden karşısına çıkan tikiyle göz göze geldi. Yabani ve ürkek yapısıyla bilinen tikelere bağlarda nadiren rastlandığını belirten Tosun, “Bugün sabah araziye bağımdaki otları biçmeye gittim. Otları biçmeye başladım yarım saat sonra bir tilki yanımdan geçti gitti. Bir 10 dakika sonra tekrar böyle yürüyerek yanıma geldi. Bayağı sevimli bir hayvandı. Tilki’ye ’hoş geldin, tilki yanıma gelir misin? Peynir vereyim, tavuk vereyim’ diye konuşmaya başladım yanıma biraz daha yaklaşsın diye. Yine de 2-3 metre yaklaştı yanıma. Derken tilki bir kez daha gitti. Aradan bir kere daha geldi. Bir daha gitti. Bir daha geldi. Böyle bir tilkiyle bağda bir mazimiz oldu” dedi.

Tikiyle karşılaştıktan sonra şaşırdığını belirten Tosun, hayvanların doğal yaşam alanlarında huzur içinde yaşaması gerektiğini vurguladı.
Dadağlı Mahallesi sakinleri de zaman zaman bağlarda yaban hayvanlarına rastladıklarını belirterek, doğaya zarar verilmemesi çağrısında bulundu.
Tosun’un karşılaştığı tilki, herhangi bir saldırganlık göstermeden üzüm bağının içinden uzaklaşarak gözden kayboldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Yazıları Kopyalayamazsınız!!