Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3684
EURO
34,9873
ALTIN
2.324,71
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Az Bulutlu
25°C
Manisa
25°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C

Yazılım ve mekanik donanım üreterek ihracat yapıyor

Afyonkarahisar’da yaşayan endüstri mühendisi Ahmet Gürel, babasından devraldığı tesiste teknoloji ile entegre olarak yazılım üretiyor. Ürettiği yazılımları endüstriyel ekipmanlar ve robotlarda kullanan Gürel, Afyonkarahisar’dan çeşitli ülkelere ihracat köprüsü kuruyor.
Ahmet Gürel, doğal taş ve mermer sektörleri başta olmak üzere otomotiv sektörüne de yazılım üretiyor. Makine üretiminde teknoloji ile entegre bir şekilde üretim yapan Gürel, 1986’dan bu yana faaliyet gösterdiklerini ifade ederek, “Endüstriyel robot entegrasyon ve yazılımlarını üreten bir firmayız. 1986 yılında kurulduk. 2010 yılına kadar konveksiyonel mermer ve doğallaş işleme makineleri ürettik. Şuanda da endüstriyel robotlar üretiyoruz ve teknoloji ile harmanlayarak üretiyoruz. Yazılımlarını ve elektronik alt yapılarını tamamen kendi bünyemizde üreterek devam ediyoruz.” dedi.

“Rusya, Bulgaristan, Almanya, İtalya gibi ülkelere ihracatımız bulunmaktadır
Ülke ekonomisine katkı sağlayan tesisten pek çok ülkeye ihracat gerçekleştiren Gürel, faaliyet alanlarını şöyle anlattı:
“Şu anda ihracatımız var en son Irak’a yaptık ihracatımızı. Bunun haricinde Rusya, Bulgaristan, Almanya, İtalya gibi ülkelere ihracatımız bulunmaktadır. Robotlarımız ağırlıklı olarak doğal taş sektöründe kullanılıyor. Onun haricinde robotlarımız özel olarak yaptığımız projelerde de otomotiv sektöründe de yer almaktadır. Buralarda taşıma ve işleme işleri yapıyor. Katma değerli üretim üzerine aslında çalışıyoruz biz normalde. Yaptığımız ürünlerin daha katma değerli nasıl yapılabilir onun üzerine çalışıyoruz. AR-GE çalışmalarımızdan bahsetmek istersek; şuanda yurt dışından aldığımız bazı parçalarımız var bu parçaların tamamını millileştirmeye çalışıyoruz. Bunlar üzerinde çalışıyoruz. Özellikle ölçme sistemleri var. Bunların üzerinde hem yazılımsal olarak hem de mekanik olarak kendi bünyemizde üretmeye çalışıyoruz şuanda.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.