Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Az Bulutlu
24°C
Manisa
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

1600 rakımdan Denizli manzarasını

Denizli’nin önemli doğal güzelliklerinden Bağbaşı Yaylası’ndaki 1600 rakımlı yangın kulesine kadar yürüyen doğaseverler, gece karanlığında oluşan kent manzarasını zirveden seyretti.

Denizli Doğa Yürüyüş Grubu (DOĞADEN) tarafından Bağbaşı Yaylasındaki 1600 rakımlı yangın kulesine yaz etkinlikleri – sportif faaliyetler çerçevesinde gece yürüyüşü düzenlendi. Teleferikle Bağbaşı Yaylasına çıkan 79 dağcı, doğa tutkunu, yangın kulesine kadar yürüdü. Zirveden güneşin batışıyla birlikte eşsiz Denizli manzarasını seyir eden dağcılar, fener ve kafa lambalarıyla birlikte gece karanlığında yaklaşık 3 saat yürüyerek zirveden Bağbaşı’na geri indi.

Etkinlik hakkında bilgi veren Grup Başkanı İbrahim Yavuz Keskin, “Denizli de yürüyüş, tırmanış etkinlikleri yapıyoruz. Gençlik Spor Bakanlığı’na bağlı Türkiye Dağcılık Federasyonu’na bağlı spor kulübüyüz. Her pazar Denizli’nin belli bir bölgesi ve komşu illere yürüyüş yapıyoruz. Geçtiğimiz hafta sonu da yaz etkinlikleri sportif faaliyetler çerçevesinde gece yürüyüşü düzenledik. 79 dağcı ve doğa tutkunumuzla birlikte teleferikte buluştuk. Teleferikle Bağbaşı Yaylasına çıktık. Yaklaşık 1600 rakımda bulunan yangın kulesine kadar yürüdük. Burada güneşin batışını ve eşsiz Denizli manzarasını hep birlikte seyir ettik. Etkinliğimizde asla ateş yakılmadı. Fenerler ve tepe lambalarıyla 1600 rakımdan gece karanlığında yürüyerek Bağbaşı’na geri indik. Sıcak yaz günlerinde serin ve çok farklı bir gece yaşadık. Gece yürüyüşümüzü sorunsuz bir şekilde yaklaşık üç saatte tamamladık. İki hafta sonra da Şirinköy Mahallemizde yine gece yürüyüşümüz olacak. Burada da 1300 rakımlı Barış Tepeye yürüyüp gün batımını izledikten sonra geri ineceğiz. Doğa tutkunlarını ve dağcılarımızı etkinliğimize katılmaya davet ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.