Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Az Bulutlu
24°C
Manisa
24°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

80 yaşındaki Raziye Nine gençlere taş çıkarıyor

80 yaşındaki Raziye Nine gençlere taş çıkarıyor

Aydın’ın önemli tütün üretim merkezi olan Karacasu ilçesinde, aylar öncesinden hazırlanan tütün fideleri toprakla buluşurken, tütün tarlasında gelinine yardım eden 80 yaşındaki Raziye nine ise çalışkanlığı ile adeta gençlere taş çıkartıyor.

Aydın’ın Karacasu ilçesinde havaların ısınması ile birlikte yüzlerce aile tütün fidelerinin dikimine başladı. Tütün üretimi için “Yıl 12 aydır tütüncü 13 ay çalışır” ifadesinin kullanıldığını ve oldukça meşakkatli bir uğraş olan tütüncülüğü çocuk yaşlardan bu yana yapan 80 yaşındaki Raziye nine ise çalışkanlığı ile adeta gençlere taş çıkartıyor. Tütün tarlalarında gelini Serap Orut’a yardım eden Raziye nine, diktikleri tütünlerin gübrelemesini yapıyor.

Çocukluğundan bu yana işini severek yaptığını ifade eden 80 yaşındaki Raziye Orut, “Bizler tarlalarda büyüdük. Bu iş bizim ekmek kapımız. Ben çalışmadan duramam. Şimdi dikim sezonu başladı, inşallah bu sene iyi ürün olur. Gelinim ile birlikte burada mahsullerimizin yetişmesi için uğraşıyoruz. Şimdiki gençler çok fazla çiftçiliğe yönelmiyor ama ben çalışmadan duramam” dedi.

30 yıldır tütüncülükle uğraşan Raziye ninenin gelini Serap Orut ise “Çocukluğumdan beri yaklaşık 30 yıldır bu işi yapıyorum. Şubat ayında ekimlerimizi yaptık. Nisan ayı geldi şimdi herkes tütünlerini dikmeye başladı. Daha sonra da çapalayıp tütün kırmaya başlayacağız. Diktiğimiz tütünlerin etrafındaki yabani otları topluyoruz, suluyoruz, gübre veriyoruz. Bu bölgede tütün, zeytin ve yemiş üretimi yaygın. Zaten Ege dediğin zaman bunlar akla gelir ilk. Tütün buranın en büyük geçim kaynaklarından bir tanesi ama burada zeytincisi de çok, meşhur Karacasu testisini yapan çömlekçiler de çok. Memleketimiz her açıdan güzel” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.