Biz sadece haber veririz yorum sizin...
EGE GUNDEMİ

Aykırı AKP’li: Mersinli sorularımı yanıtladı!

21.07.2026 Berna Memiş 6 dk okuma
Yazı Boyutu

Manisa siyasetinin kilit isimlerinden AK Parti’li Berk Mersinli hazır CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun koluna girmişken, CHP’den AK Parti’ye birilerini getirir mi?

Demirhan Gözaçan’ın gözaltına alındığı günlerdeki meclis toplantısında CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun, “Berk Mersinli’yi ihraç mı ettiniz?” sözleri gündem olmuştu. Aylar sonra CHP’li Özge Arslan’ın nikah töreninde Dutlulu ile kol kola görüntülenen AK Parti Grup Başkan Vekili Mersinli’yi arayarak, hem bu sözleri hem de kamuoyunda konuşulan CHP ile aile bağlarını sordum.

BM: O kadar CHP’li belediye başkanı ve yönetici arasında tek AK Parti’li olarak yer almak nasıl bir duygu?
BERK MERSİNLİ: Beni sahneye nikah şahitliği olarak çağırdılar. Biz Arif Alkan’la birlikte gittik nikaha. Özge’nin babası Ali Arslan, benim babamın yakın arkadaşı. Özge de bizim kardeşimiz. Siyasetten öte aile olarak gittik yani.

BM: AK Parti’lilerden tepki aldınız mı?
BERK MERSİNLİ: Nikah şahidi olarak çağırdılar. Çıkıyoruz normalde. Çıkmayacak mıyız? Bizim aile dostumuz olarak çağırdılar. Siyasetle alakalı birşey değil yani. Zaten meclis bitti oraya gittik biz arkadaşlarla. Beni de nikah şahidi yapmak istemişler, anons ettiler. Ben de sahneye çıktım.

BM: Besim Dutlululu’nun koluna girmeniz dikkat çekti..
BERK MERSİNLİ: Herkes orada CHP’li olduğu için birbiriyle daha samimi. Ben de kenardaydım. “Gel başkanım arkada kalma” dedi. Ben de anlık böyle bir fotoğrafa girmiş oldum.

BM: Bu arada tekrar başınız sağolsun. Kısa bir süre önce babanızı kaybettiniz.
BERK MERSİNLİ: Sağolun. Evet babamın rahatsızlığı ve vefatı sürecinde Özge hanım, babası ve Semih Başkan da yanlarımızda oldular. Siyasetin dışında aynı kentte yaşıyor olmanın verdiği de bir hukukumuz var. 35-40 yıllık tanıyınca ister istemez insanın bir merhabası oluyor.

BM: CHP’li Bülent Mersinli de sizin akrabanız. Tam olarak neyiniz oluyor?
BERK MERSİNLİ: Onun babasıyla benim dedem kardeş. Rahmetli babam Tahir Mersinli ile onun babası kardeş çocukları oluyor.

BM: Yunusemre Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili olarak göreve başladığınızdan bu yana, Semih Balaban da hep bahsediyor babanızdan.
BERK MERSİNLİ: Benim babamla onun babası arkadaşmış. Semih de, “Babanın elinde büyüdük” diye anlatıyor hep karşılaştığımız zamanlarda.

BM: Siz babanızın rahatsızlığı nedeniyle hastanedeyken, Besim Dutlulu büyükşehir meclisinde sizin için “Noldu Ak Parti’den ihraç mı ettiniz?” diye sordu..
BERK MERSİNLİ: Şimdi şöyle, vatandaş orada beni görmedi o gün öyle bir espiri yapmıştır. Gelişti gitti yani öyle..

BM: Babanız rahatsızken, hastanede olduğunuz bilinirken niye öyle bir espiri yapar ki?
BERK MERSİNLİ: Ama babamın rahatsızlığı ile ilgili nedir ne durumda nereden bilecek adam ya? Hastanedeyiz ama normal odadayız ya şimdi.. Çok ağır birşey düşünmemiştir. Hani atıyorum yoğun bakıma alındı da vefat etti de.. Öyle şeyler yoktu o gün için..

BM: Sizinkiler de kızınca olay oldu biraz..
BERK MERSİNLİ: Onlar, Demirhan Gözaçan’la ilgili bi açıklama yapmak istediler o gün. Ahmet Songüler de “Burası yeri değil” demiş. O da “Aa Berk nerede?” falan demiş. Neden öyle birşey sordu diye hiç sormadım kendisine. Aklımdan uçup gitti hastanedeydik zaten. Biraz sosyal zekası da yüksek. Belki espiri yapmak istedi. Belki bir latife yapmak istedi. Belki gündem kendileriydi, onu benimle gölgelemek istedi..

BM: “Berk Mersinli”yi CHP ile ilişkileri düzgün diye ihraç mı ettiniz?” gibi birşeyler anlaşıldı aslında..
BERK MERSİNLİ: Benim CHP ile ilişkilerimde bir düzgünlüğüm yok ki. Biz normal siyasetimizi yapıyoruz. Yunusemre’de Semih Başkan’la tanışıyoruz ama ister istemez geriliyoruz da kavgamız da oluyor. İnsani olarak acımızı da tatlımızı da paylaşıyoruz.

BM: Görevden alınan CHP İl Başkanı İlksen Özalper, aynı günlerde Murat Baybatur hakkında bir laf attı. Yunusemre Belediyesi ile ilişkilerinin çok iyi olduğu yönünde bir göndermede bulundu..
BERK MERSİNLİ: Sayın vekilim, il başkanımız onlara cevap verdi. Biz teşkilat siyaseti ayrı olsun, belediye siyaseti ayrı olsun istiyoruz. O yüzden onlara parti meselelerini mecliste konuşmayın diyoruz. Mesala Erdinç Yavaşlı da geçen gün çıktı konuştu. Semih başkan da bunun bireysel bir konu olduğunu söyledi. Şimdi ihraçlar, butlan kararları falan.. Bunlar belediye meclisinin işi değil. Bizim işimiz hizmet.. Onlarla ilgili konu açtıkları zaman biz diyoruz ki; “Kardeşim biz bu konulara değinmiyoruz, siz de değinmeyin.” Ben nasıl orada bu konuları konuşmayalım diyorsam. Aynı hassasiyeti burada da göstermem lazım. Bizim kırmızı çizgimiz bu.

BM: Peki mesela şimdi CHP’nin il yönetimlerinde bir değişim süreci yaşanıyor. Engin Uzun il başkanı olarak atandı.
BERK MERSİNLİ: Ne olsun istiyorsun sen Berna?

BM: Hazır sizi yakalamışken ne alsak kâr diye düşünüyorum.. Manisa’da AK Parti’ye geçişler yaşanır mı CHP’den? Kulislerde neler konuşuluyor?
BERK MERSİNLİ: Bunlar CHP’nin iç meselesi. Bir sürü belediye AK Parti’ye geçti. Manisa’da kim ne düşünüyor ne düşünmüyor bilmiyorum. Ama bizim gelsin geçsin diye öyle bir gayretimiz yok. Fakat insanlar yarın öbür gün siyaseten ne düşünür? “Ben burada mutlu değilim, burası beni paklamıyor, nefes alamıyorum, siyaset yapamıyorum. Burada yapmak istemiyorum” diyen insanlar çıkabilir.
BM: Yunusemre Belediyesi için kulislerde bu tarz konuşmalar oluyor mu?
BERK MERSİNLİ: Bilmiyorum ki hiç. Normal şartlarda mesela ben Semih Başkan’ı tanıyordum. Ama ordaki 15-20 kişiyle normal şartlarda mecliste tanıştım. Mesela Erdinç Yavaşlı, gitti geldi. Mesela Reşat Oğuz Ege, Engin Uzun’un yanındaydı. Öyle şeyler de olabiliyor. Ben de çok şu an birşey diyemem ki ona ya. Yani bu taraflara birşey olur mu olmaz mı?

BM: Manisa’da CHP’den AK Parti’ye bir geçiş yaşanmadı bugüne kadar. Özgür Özel Manisalı olduğu için, bunun merkezi bir noktası da Manisa olunca bizler de merak ediyoruz haliyle..
BERK MERSİNLİ: Sayın Özgür Özel’in Manisalı olmuş olması bazı hamleleri belki durduruyordur. Daha farklı bakış açısı oluşuyordur. Netice itibariyle kendi şehrinde biraz daha hürmet görmek isteyebilir, bazı konular için sabır bekleyebilir. İç siyasetlerini bilemeyiz. Ben özelde.. Mesela nikah şahitliğinin ötesinde, biz Besim Başkanla ne zaman görüşüyoruz? Ayda bir defa meclis toplantılarında görüşüyoruz. Nikahta denk geldik. Ben AK Parti’de siyaset yapıyorum. Ama hayatlarımız sosyal akıyor. O gün beni piste çağırmasalar çağırmazlar. Aile de hürmet göstermiş, öyle denk gelmiş. Ben de orada biraz kasıldım tabii. Çoğu CHP’li.. Büyükşehir belediye başkanı başta olmak üzere. Ben biraz daha kendimi farklı hissediyorum tabi. Onure etmişler Allah razı olsun..

BM: Besim başkanın koluna girmişsiniz, merak etmeyin CHP geçer misiniz diye sormayacağım.
BERK MERSİNLİ: Beni CHP’ye transfer etme de!.

BM: Yok yok hiç o şekilde düşünmedim.. Şu anda CHP’den AK Parti’ye geçme trendi var.. Hazır Besim Dutlulu’nun da koluna da girmişken, CHP”den bazı isimleri AK Partiye getirir misiniz diye soracağım tam tersi?
BERK MERSİNLİ: Siyasi boşluk içerisinde ne olur ne biter. İnan bilmiyorum.

BM: Bize vakit ayırdığınız ve sorularımızı cevapladığınız için çok teşekkür ederim..

Muhabir: Berna Memiş
error: Yazıları Kopyalayamazsınız!!