Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Az Bulutlu
24°C
Manisa
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Denizli’de afetlere hazırlık tatbikatları devam ediyor

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastaneleri Afet Yönetimi Birimi, tatbikatlarda görevli tüm hastane personelinin katılımıyla 5 farklı kod ile ilgili 5 tatbikat gerçekleştirdi.

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Afet Yönetimi Birimi, tatbikatlarda görevli tüm hastane personelinin katılımıyla beyaz, mavi, pembe, kırmızı ve turuncu kod ile ilgili 5 tatbikat düzenledi. Tatbikat senaryoları gereği yapılan uygulamalarda; personelin acil durum gerektiren olaylar karşısında nasıl hareket etmesi gerektiği başarılı bir şekilde tatbik edildi. “Beyaz kod” uygulamasında sağlık çalışanına saldırı, “mavi kod” uygulamasında solunum durması ile hayati tehlike oluşan hastaya tıbbi müdahale başlatılması, “pembe kod” uygulamasında bebek kaçırma ve “kırmızı kod” uygulamasında çöpe yanan sigaranın atılmasıyla başlayan alevlerin söndürülmesi ve “turuncu kod” uygulamasında kimyasal tehlikeli atık dökülmesi senaryoları gerçekleştirildi. Personelin özverili çalışmaları neticesinde gerçekleşen tatbikatlarda daha önce verilen eğitimlerin faydalı olduğu görüldü.

“Her an hazır olmamız gerektiğinin bilincindeyiz”
KBRN Bölüm kalite sorumlusu Öğr. Görevlisi Canan Ertunç Arslan, turuncu kod hakkında şu açıklamayı yaptı: “Denizli bir sanayi kenti olduğu için kimyasal tehlike içeren olay yaşanma ihtimali yüksektir. Meydana gelebilecek kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer olaylara karşı bir sağlık kuruluşu olarak her an hazır olmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bu sebeple gerek büyük, gerekse küçük çaplı olaylar için ekiplerimizin bilgilerini taze tutması ve gerçek olaylarda mümkün olduğunca hatasız davranışlar sergilemesi büyük önem taşımaktadır. Titizlikle hazırlandığımız tatbikatlarımızda eksikliklerimizi tespit edip, eğitimlerle tamamlama şansını buluyoruz.”

Kalite Direktörü Doç. Dr. Mustafa Çelik ve Hastane Müdür Yardımcısı İsmail Alpay ayrıca Kasım ayı ortalarında gerçekleştirecekleri Genel Tatbikat uygulamasıyla ilgili çalışmaların da başladığını duyurdu ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti. Sağlıkta Kalite Standartları/Afet ve Acil Durum Yönetimi çerçevesinde yapılması gereken Kod Tatbikatları HAP Başkanı Prof. Dr. Onur Birsen kontrolünde yapılmış olup, her tatbikat başarıyla gerçekleştirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.