Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4374
EURO
34,8362
ALTIN
2.447,29
BIST
9.885,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Az Bulutlu
26°C
Manisa
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Kaybolan mesleklere korona ile hayat geldi

Kaybolan mesleklere korona ile hayat geldi

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde korona virüs salgınından kendilerini korumak amacıyla maske yaptırmak isteyen vatandaşlar terzilere akın ederken, kaybolmaya yüz tutmuş terzilik mesleğini sürdüren terziler maske taleplerine yetişmekte güçlük çekiyor.
Korona virüs salgını nedeniyle maskeye duyulan ihtiyaç kaybolmaya yüz tutmuş olan mesleklerden terzilere olan ilgiyi arttırdı. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde terzilik mesleğini sürdüren Ferhat Özkaraca, vatandaşların talebi üzerine maske dikimi yaparken taleplere yetişmekte güçlük çekiyor. Günde ortalama 200 maske diken terzi Özkaraca, mesleğe olan ilginin yeniden artmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Baba mesleğini yaşatmaya çalışan terzi Ferhat Özkaraca “Babam 70 yaşında vefat etti. Ben babamın yanında terzilik yapıyordum. 10 yaşımdayken, babamla beraber çalışmaya başladım. Bizim meslek kaybolmaya yüz tutmuş meslekler arasında yer alıyor. Ancak son günlerde yaşanan korona virüs salgını nedeniyle, maske dikmeye yetişemiyoruz. Günde ortalama 200 maske dikiyorum. Tanesini 1 TL’ye dikiyorum. Özellikle maskenin parayla satılmaya başlamasıyla birlikte bir çok iş yeri ve vatandaşlar maske kumaşını kendileri alarak, maske diktiriyorlar. Cerrahi kuma ve cerrahi lastikten diktiğimiz maskeler, yıkanarak, birkaç kez tekrar kullanılabiliyor. Müşterilerim kumaşını kendileri alıyorlar, ben sadece dikiyorum. Kumaş ve lastikler çok kaliteli ve güvenli. Kaybolmaya yüz tutmuş olan mesleğimizin maske ile tekrar canlanması bizleri çok mutlu etti” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.