Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Parçalı Bulutlu
33°C
Manisa
33°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
30°C

Kütahya’da kadınlar telkari sanatı öğreniyor

Kütahya’da belediye ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursta kadınlara telkari gümüş işlemeciliği öğretiliyor.
UNESCO Şehirler Ağı Zanaat ve Halk Sanatları Merkezi UNESCO Konağında Geleneksel Sanatlar Genç Kuluçka Merkezi projesi çerçevesinde Halk Eğitim Merkezi ve Kütahya Belediyesi iş birliği ile açılan kursa 20 kursiyer katılıyor.
Kütahya Halk Eğitimi Merkezi usta öğretici Ümmühan Oruç, projenin amacının, kadınları telkari sanatı konusunda meslek sahibi yapmak olduğunu ifade etti.
Oruç, “Kütahya Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü kapsamında Halk Eğitim ile ortaklaşa yapılan takı tasarım kursumuz var. Genç Kulaçka Merkezi Projesi kapsamında yapılıyor bu kurs. Telkari kursu olarak açtık, ama bakır örme, bronz gibi takılarda yapıyoruz. Ağırlıklı olarak telkari çalışıyoruz. Geçmişten günümüze telkari sanatını yaşatmaya çalışıyoruz burada da. Geleneksel, eskiden kalma, Osmanlı’dan kalma bir sanatımızdır. Malzemelerini burada kendimiz yapıyoruz, çekiyoruz çok ince tellerle yapılan zarif bir sanat. 5 aylık bir kursumuz var, kursumuzun sonunda sertifikaları veriliyor Halk Eğitim tarafından. Öğrencilerimiz memnun severek yapıyorlar. Telkari eski Osmanlı zamanından beri yapılan bir sanat normalde, günümüze kadar gelmiş ama döküm yapılarak da yapılabiliyor. Biz tamamen el işçiliğiyle bunu yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.
Kursiyerlerden Sevinç Çalı, Hikmet Aşır ve Gülsüm Ceylan, telkari kursuna severek katıldıklarını ifade ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.