Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5726
EURO
34,9892
ALTIN
2.459,41
BIST
9.891,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Az Bulutlu
26°C
Manisa
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Manisa’da 4 yeni kültürel miras daha ortaya çıkarılarak dijital müzeye aktarıldı

Manisa’da 4 yeni kültürel miras daha ortaya çıkarılarak dijital müzeye aktarıldı

Bulgaristan, Slovenya, Yunanistan ile Manisa Valiliği ile Manisa Kalkınma ve Gelişim Derneği’nin de ortağı olduğu gençlerin dijital dünyaya hazır hale getirilmesi, dijitalleşme araçlarının daha fazla kullanılmasına yönelik proje çerçevesinde oluşturulan dijital platform ve dijital müzenin tanıtım toplantısı yapıldı.
Projede oluşturulan dijital platforma Manisa’da öğrenciler tarafından ortaya çıkarılan ve dijital müzeye aktarılan 4 yeni kültürel mirasın tanıtımı Şehzadeler ilçesindeki bir otelin toplantı salonunda yapıldı.
Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı toplantıda Manisa Kalkınma ve Gelişim Derneği adına açıklama yapan Ural Sevener, gençlerin projede yaptığı çalışma sonrasında Kandil yapımı, Çıtır Pıtır Gecesi, Kula Yarenler ve Akhisar ile Sinek Sarayı hakkındaki bilgilerin dijital platform ve dijital müzeye aktarıldığını kaydetti.
Sevener, “Erasmus Gençlik Programına ait bir çalışma bu. Bu program içerisinde özellikle gençlerin dijital dünyaya hazır hale getirilmesi, dijitalleşme araçlarının daha fazla kullanılmasını istediği bir proje çalışmasıydı. Biz de bu çalışmayı Bulgaristan, Slovenya, Yunanistan, Manisa Kalkınma Gelişim Derneği ve Manisa Valiliği ortaklığında herkesin kendi bölgesindeki geleneksel sanatların kayda alındığı arşivlendiği resimlendiği bir çalışma haline döktük. Bunun için belli geliştiricileri seçtik. Bu gençleri Yunanistan’da bir eğitime gönderdik, eğitimden sonra gençler kendi bölgelerindeki çalışmaları yaptılar. Daha sonra bu çalışmalar yine Manisa Kalkınma Gelişim Derneği tarafından kurulan bir dijital Eğitim Platformu ve Dijital müzeye aktarıldı” dedi.
Toplantı sonunda yabancı ülke temsilcilerine Manisa’ya ait yöresel hediyeler takdim edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.