Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3266
EURO
34,7169
ALTIN
2.435,93
BIST
10.011,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Az Bulutlu
26°C
Manisa
26°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

Nazilli’de “Sümerbank Basma Fabrikası Paneli” düzenlendi

Atatürk’ün Nazilli’ye gelişinin ve Sümerbank Basma Fabrikası’nın açılış yıldönümü etkinliklerinde Nazilli Belediyesi’nin katkılarıyla Nazilli Kaymakamlığı tarafından ’Sümerbank Basma Fabrikası Paneli’ düzenlendi.
Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen programa Prof. Dr. Akile Reşide Gürsoy Şatıroğlu, Dr. Günver Güneş ve Şahin Efe Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.
Yaklaşık 2 saat süren panelin yöneticiliğini ise Doç. Dr. Tuncay Ercan Sepetçioğlu gerçekleştirdi.
Türkiye 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın torunu Prof. Dr. Akile Gürsoy, Celal Bayar ve Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası adlı sunumunda basma kumaş albümü, Celal Bayar’ın yaşamı ve iktisadi görüşleri, Nazilli Basma Fabrikası’nın temel atma töreni, Cumhuriyet ilk dönem toplum şartları ve ekonomisi, Nazilli Basma Fabrikası’nın açılış töreni ve geçmişte ve günümüzde önemi başlıklarını detaylı olarak katılımcılara aktardı.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Günver Güneş, Atatürk’ün Nazilli seyahatleri ve Nazilli ve Sümerbank Basma Fabrikası ile ilgili konuştu.
Mustafa Kemal Atatürk’ün Aydın ve İlçelerine 1924, 1930, 1931 ve 1937 yıllarında dört kez ziyarette bulunduğunu dile getiren Dr. Güneş; “Mustafa Kemal Paşa 5 Mart 1930 Çarşamba günü hususi trenle İzmir istikametinden yola çıktıktan sonra Kemer, Torbalı, Selçuk, Aziziye (Çamlık), Reşadiye (Ortaklar), Karapınar (İncirliova), Aydın, Sultanhisar İstasyonlarında kendisini karşılayan coşkulu vatandaş topluluklarının tezahüratlarıyla Nazilli’ye gelmiştir. Gazi, Nazilli Kaymakamı, mülki ve askeri erkan, Denizli Mebusu Yusuf Bey ve Nazilli halkı tarafından coşkun tezahüratla karşılanmıştır” dedi.
Nazilli tarihinin en iyi şekilde anlatılması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarına devam edeceklerini kaydeden Araştırmacı Yazar Şahin Efe Yılmaz, Sümerbank Basma Fabrikası’nın niçin Nazilli’de açıldığı konusunda bilgiler paylaştı.
Katılımcılara tek tek teşekkür eden Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, bu tür programların Nazilli için büyük önem taşıdığına dikkat çekerek konuşmacılara çiçek takdiminde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.