Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5106
EURO
34,5587
ALTIN
2.490,62
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Az Bulutlu
26°C
Manisa
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C

Pandemide çocukların dil gelişimi eğitim semineri

Pandemide çocukların dil gelişimi eğitim semineri

Menteşe Belediyesi tarafından pandeminin çocuklarda konuşma gelişimine yönelik etkileri ailelerin bu süreçte çocukları ile olan iletişimi hakkında eğitim semineri düzenledi.
Dil ve Konuşma Terapisti Ali Yiğit Uzunöz, seminerde çocukların doğumdan itibaren dil ve fonetik gelişim süreci, okuryazarlık dönemi, gecikmiş konuşma sebepleri konularını örnekleri ile anlattı.
Çocukların pandemi sürecinde dil gelişiminin riske girmemesi için yapılması gerekenleri katılımcılara aktaran Uzunöz, “Pandemi sürecinde artan televizyon, tablet ve bilgisayar kullanımı, akran etkileşimi eksikliği, maskeler, okullara erişim, oyun eksikliği, uyku ve beslenme rutinlerinin değişmesi ve ebeveynlerin sabır kapasiteleri temel etkenleri nedeniyle çocukların dil gelişimi risk altına girebilir. Ebeveynler bu problemle karşılaşmamak adına ‘Gözle, bekle, dinle’ stratejisini uygulamalıdır. Ebeveynler olarak çocuğunuzla yakın bir oyun arkadaşı olun. Onunla göz hizasında temas kurun. Yaptıklarını taklit ederek, eğlenceli yorumlarla katkı koyun. Söylemek isteyip yanlış ya da eksik söylediklerini siz söyleyin. Fikirlerini yadırgamayın, sürekli düzeltmeye çalışmayın. Çocuğunuzla açık konuşun, ondan bir şey istediğinizde sebebini açıklayın. Örneğin ‘Ayakkabılarını giy!’ demek yerine, ‘Dışarıya çıkacağız ve hava soğuk, ayakkabılarını giymelisin yoksa ayakların üşür’ şeklinde iletişim kurabilirsiniz. Çocuğunuza sorumluluklar verin. Kendi başına yapabileceği bazı görevleri olması, gelişimini büyük ölçüde destekleyecektir”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.