Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,2417
EURO
34,6804
ALTIN
2.396,97
BIST
10.247,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Hafif Yağmurlu
22°C
Manisa
22°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Açık
23°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
24°C

Salihli Ovası’ndaki bağlarda hummalı çalışma

Salihli Ovası’ndaki bağlarda hummalı çalışma

Türkiye’nin önemli üzüm üretim merkezlerinden olan Manisa’nın Salihli Ovası’nda üreticiler, bağlarda budama ve çubuk bağlama gibi hummalı çalışmalara başladı.
Yaklaşık 13 bin dekarlık alanda üzüm üretimi yapılan Manisa’nın Salihli Ovası’nda çiftçiler, kaliteli üzümler üretmek için çalışmalara başladı. Üzüm üreticileri, sabahın erken saatlerinde tarlalarına giderek, budama ve çubuk bağlama işlemlerini yapıyor.
Kış mevsimi ile birlikte bağlarda terbiye sistemine başladıklarını anlatan Ali Uyumaz “Üreticiler olarak terbiye sistemini makasla yapıyoruz. Her insan bu işi yapamaz. Bağlarımızda başladığımız yeni sezon hazırlıkları Mart ayına kadar devam edecek” dedi.

“Bağlarda budama çok önemlidir, ehil kişiler yapmalıdır”
Üzümün Ege Bölgesinin en önemli ürünü olduğunu belirten üretici ve aynı zamanda Kabazlı Mahalle Muhtarı Selahattin Akcan, “Bağlarımızda budama mesaisi başladı. Hastalıktan dolayı üreticilerimiz geçtiğimiz sezon büyük bir sıkıntı yaşadı. Bu nedenden dolayı bağlarda bu yıl yapılacak olan budamanın önemi çoktur. Budamayı, işi ve ilmini bilen, yeni sezonda verimi daha iyi olabilecek ve hastalıklı kalemlerden arındırabilecek işin uzmanı kişilerin yapması gerekiyor. Çünkü bu bölgenin halkının yüzde 80’i üzümle geçiniyor. Bu bölge aynı zamanda Türkiye’nin üzüm ihtiyacının büyük bölümünü karşılamaktadır. Bu vesile ile budama dönemi çok önemli. Bu budamaya göre yeni sezonda üzümün verimi belli olmaktadır. Budamadan sonra bağlama ve mutlaka göktaşı bakırlı atılması gerekir ki geçen yılki kalıntıların gitmesi lazım. Çiftçi gene üretmeye başladı, bunun için sabahın erken saatlerinde başlayıp, akşam saatlerine kadar çalışıyor” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.