Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5576
EURO
34,8984
ALTIN
2.434,51
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Az Bulutlu
28°C
Manisa
28°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
24°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
25°C

Selendi’de kornişon salatalık hasadı başladı

Selendi’de kornişon salatalık hasadı başladı

Manisa’nın Selendi ilçesinin kırsal mahallelerden biri olan Tavak Mahallesi’nde üretilen kornişon salatalığın hasadına başlandı.
Selendi’ye bağlı 600 nüfuslu Tavak Mahallesi’nde 2011 yılında bir kişinin üretimiyle başlayan kornişon turşuluk salatalık, bölgenin geçim kaynağı oldu. Mahallenin büyük bir bölümünün üretimini yaptığı kornişon salatalık, vatandaşların ekonomisine büyük katkı sağladı. Hasadı yapılan salatalıklar mahalleye gelen tırlarla turşu fabrikalarına taşınıyor. Selendi Kaymakamı Ali Yıldırım, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ayhan ve Mahalle Muhtarı Hüseyin Gökmen ile birlikte Tavak Mahallesi’nde ekonomik olarak önemli bir tarım geliri haline gelen turşuluk salatalık hasadına katıldı. Kaymakam Yıldırım, “Tüm çiftçilerimize ve tarım işçilerimize güç ve kuvvet diliyorum, emeklerine sağlık. Çiftçilerimizin kazançları bol ve bereketli olsun” dedi.

“Suyumuz olsa verim artacak”
Mahalle Muhtarı Hüseyin Gökmen ise “Kornişon bizim mahallemizin geçim kaynağı oldu. Ancak suyumuz yetersiz. Bu zamana kadar göletlerde biriken yağmur suları ile sulayabiliyorduk. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve DSİ tarafından çalışma yapılarak, sondaj vurulmasını istiyoruz. Suyumuz yok. Suyumuz olsa verim artacak. Göç eden mahalleli gençlerimiz geri gelecek” dedi.
Fiyatlar hakkında bilgi veren Gökmen, “Bu sene anlaştığımız fabrikalar üreticililerimize 1 numara için 8 TL, 2 numara için 4 TL, üç numara için de 1,50 TL ödeme yapıyor” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.