Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Az Bulutlu
27°C
Manisa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Yaralı halde bulunan 138 yaban hayvanından 70’i doğaya geri döndü

Yaralı halde bulunan 138 yaban hayvanından 70’i doğaya geri döndü

Aydın’da, 2018 yılında 112 adet, 2019 yılına ise 26 adet olmak üzere doğada yaralı halde bulunan çeşitli türlerdeki 138 hayvandan 70’inin tedavisi tamamlanarak yaban hayatını geri kazandırıldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından doğada zarar görmüş, güçten düşmüş, yaralı ve esaret altında kalmış olan yaban hayvanlarının kurtarılması, tedavi edilmesi ve bakımlarının yapılarak rehabilitasyonunun sağlanması konusunda çalışmalar yapılıyor. Bu amaçla Tarım ve Orman Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü Aydın Şube Müdürlüğü tarafından Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile yapılan protokol gereğince doğada zarar görmüş, tedavi gerektiren özel yabani hayvan türlerinin tedavi ve bakımları sağlanıyor. Doğada zarar görmüş yabani hayvanlardan, tedavi ve rehabilitasyon süreçleri tamamlananlar ivedi olarak doğaya bırakılıyor.

İki kurumun işbirliğine yürütülen faaliyetler kapsamında 2018 yılında 112 adet yaban hayvanı, Aydın Şube Müdürlüğü tarafından ADÜ Veteriner Fakültesine tedavi edilmek üzere nakledildi. 2018 yılında tedavi ve rehabilitasyon süreci tamamlanan 70 adet yaban hayvanı doğaya bırakıldı. Tedavisi tamamlanarak doğaya salınan başlıca türler ise Şahin, Peçeli Baykuş, Atmaca, Saz Delicesi, Doğan, Baykuş ve Leylek olduğu kayıt altına alınmakla birlikte, leyleklerde yaşanan yaralanmaların büyük çoğunluğunun elektrik çarpması kaynaklı olduğu görüldü.

2019 yılında ise 26 adet Yaban Hayvanı tedavi edilmesi amacıyla Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesine nakli yapıldı. Tedavileri tamamlanarak rehabilitasyon sürecine giren yaban hayvanları, Adnan Menderes Üniversitesi öğrenci topluluğu KANAT-GER üyesi öğrenciler tarafından takip ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.