Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Az Bulutlu
22°C
Manisa
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Çok Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

EGİAD: ‘Ulusal yapay zekâ stratejisi iş dünyasında sahiplenilmeli’

EGİAD: ‘Ulusal yapay zekâ stratejisi iş dünyasında sahiplenilmeli’

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, geçtiğimiz günlerde kamuoyuna tanıtılan Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi’ne dair izlenimlerini paylaştı. Yelkenbiçer, “Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğinde ve ilgili tüm paydaşların etkin katılımıyla hazırlanan ’Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi 2021-2025’in iş dünyası olarak sahiplenilmesini önemsiyoruz” diye konuştu.
Strateji belgesinde belirtildiği üzere uluslararası normlar çerçevesinde; yapay zekâ uzmanlığına yönelik sektörel beceri haritaları, mesleki tanımlar, sınıflandırmalar, beceri setleri, yeterlilikler ve ulusal meslek standartlarının belirleneceğini ifade eden Yelkenbiçer, “Bu doğrultuda iş dünyası olarak uzmanlara doğru yönlendirmeyi yapmamız çok önemlidir. EGİAD olarak uzunca bir süredir dijital dönüşümü hedefleyen çalışmalar yürütüyoruz. Bu pencereden de strateji belgesinin yönlendirmeleri konusunda çalışmaya zaten hazırız. EGİAD Melekleri Yatırım Ağı olarak yapay zekâ teknoloji yatırımlarımız var. Ulusal stratejide oluşacak teknolojilerin ticarileşmesi için heyecanlıyız. Yine EGİAD olarak Z kuşağını ve mensubu gençlerin hem derneğimize hem de iş dünyasına adaptasyonunu, bu anlamda bizlerin de onlara adaptasyonumuzu da çok önemsiyoruz. Strateji belgesinin de bu konuyu ’Yeni ve dönüşen mesleklere yönelik mesleki tanımlar ve bunlara karşılık gelecek yetkinlik sertifikaları ile akreditasyon mekanizmaları geliştirilecektir’ diyerek ele almış olması bize bu anlamda heyecan vermektedir. Tüm bu değerlendirmelerimiz raporla ilgili ilk bakışta gördüğümüz hususlar olmakla beraber önümüzdeki günlerde EGİAD olarak daha detaylı aksiyon planları ile ilerliyor olacağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.