Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4698
EURO
34,7489
ALTIN
2.478,91
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Az Bulutlu
24°C
Manisa
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

Şiddete karşı sanat

Şiddete karşı sanat

Türk ve Suriyeli gençler, toplumsal cinsiyete dayalı şiddete dikkat çekmek için birlikte çalışıp 50 bin kumaş parçasından oluşan tablo yaptı.
BM Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından BM’nin Cinsel ve Cinsiyete Dayalı Şiddeti sonlandırmak amacıyla yer yıl düzenlediği 16 Günlük Aktivizm programına, Yaşar Üniversitesi de destek verdi. İzmir Göç İdaresi Müdürlüğünün de desteklediği etkinlik kapsamında, bu yıl kumaşlarla uygulanan özgün teknikle bu soruna dikkat çeken bir sanat eseri ortaya çıkarmak için sanatçı Semih Beceren önderliğinde bir araya gelen Türk ve Suriye, Irak İran gibi ülkelerden gelen göçmen gençlerden oluşan toplam 45 kişi, atölye çalışması gerçekleştirdi. Yaşar Üniversitesinde UNESCO Uluslararası Göç Kürsüsü Yürütücüsü ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayselin Yıldız’dan “Göç¸ Politikaları” dersini alan gönüllü öğrenciler de etkinliğe katılarak projeye destek verdi.

50 bin parça kumaş
Gençlerin ürettiği 50 bin parça kumaştan oluşan kolaj tablo, ilk kez Yaşar Üniversitesinde sergilendi. Gençler arasındaki sosyal uyumu da güçlendirmeyi hedefleyen projeye katılanlar, bu deneyim sayesinde ortak bir sorun üzerinde birlikte çalışabilmekten ve daha da önemlisi çalışırken birbirlerini daha yakından tanıyabilme fırsatı buldukları için çok mutlu olduklarını ifade etti.
Ortak toplumsal sorunlar üzerinde birlikte çalışabilmenin göçmenler ile yerel gençler arasında yeni arkadaşlıkların kurulmasına ve sosyal dayanışmanın artmasına imkan verdiğini belirten Doç. Dr. Ayselin Yıldız, göç ile ilgili çalışan kurumlarının gençleri çalışmalara dahil eden benzer projelerinin önemine dikkat çekti. Toplumsal cinsiyete dayalı şiddetle mücadelede 16 günlük aktivizmin, her yıl uluslararası olarak düzenlenen bir kampanya olduğunu belirten BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Kıdemli Koruma Asistanı Gülin Kahya da, 45 gencin birbirleriyle iletişimleri ve bu iletişimi devam ettirmelerinin sosyal uyum için de çok değerli olduğunu ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.