Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Hafif Yağmurlu
17°C
Manisa
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
25°C

Su Üstünde yaşayanların denize açılmadan önce yapması gerekenler

Su Üstünde yaşayanların denize açılmadan önce yapması gerekenler

Korona virüs tedbirleri kapsamında 24 Mart 2020 tarihinde faaliyetleri durdurulan ticari yat ve ilkel yapılı ahşap gemiler 70 gün aradan sonra 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren faaliyetlerine tekrar başlayacak. Saatler sonra halatları fora edilecek tekneler için uzmanlar çeşitli uyarılarda bulundu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü’nün 1 Haziran itibariyle ticari yatların denizlere açılabileceğini açıklaması ile marinalarda hummalı bir hazırlık çalışması başladı. Üstündeki yaşamda güvenlik tedbirlerinin daha önemli olduğunu ve denizcilerin hareket etmeden önce mutlaka tedbirleri gözden geçirmesini tavsiye eden Suüstünde Bloğu yetkilisi Eren Budaklı, denizcilerin acil durumlarda neler yapması gerektiğini hatırlattı. Acil durumlarda müdahale kadar bildirim yapmanın son derece önemli olduğunu kaydeden Budaklı, “Bu konuda yapılan hatalar kazalarda kişilerin hayatına mal olabilmektedir. Bu sebeple her denizcinin mutlaka acil durum bildirimi yapmayı bilmesi gerekir. Özellikle kişilerin duman kandillerini, işaret fişeklerini ve el maytaplarını kullanmayı bilmesi gerekir. Teknede ayrıca mutlaka VHF Marin telsizini bulundurması gerekir. Bu telsiz tüm tekneler ve kıyı istasyonları tarafından dinlenmektedir. Ayrıca bunun yanında 16. kanaldan da dinlenebilmektedir. Telsiz ile birlikte ayrıca taşınabilir bir telefonda bulundurulabilir. Eğer sürekli olarak tekneniz kıyıdan uzakta duruyor ise ek olarak teknenizde Acil Durum Mevkii Bildirme Cihazı da bulundurmanız gerekecektir. Sürekli olarak 16. kanalı dinlemeli ve oradan gelecek acil durum çağrılarını takip etmeniz gerekir. Böyle durumlarda gelecek olan acil çağrıları duyabilmeniz ve anında müdahale edebilmeniz bir denizci olarak en önemli görevinizdir. Kanalı dinlerken herhangi bir MAYDAY (Acil durum) çağrısı aldığınızda sessiz kalmalı ve teknenin verdiği bilgileri dikkatle dinlemeniz gerekir. Bu sırada yetkili birimlerden müdahale gelmez ise siz tekneye yardım için hareket edin ve o arada da yetkili birimlere de ulaşmaya çalışın. Tehlikede olan tekne siz iseniz aynı şekilde 16. kanal üzerinden MAYDAY çağrısı gerçekleştirin” diyerek her denizcinin açılmadan önce güvenlik tedbirlerini gözden geçirmesini tavsiye etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.