Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Az Bulutlu
24°C
Manisa
24°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Tarlada 100 bin aynalı sazan üretimine başladı

Tarlada 100 bin aynalı sazan üretimine başladı

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde bir vatandaş, iki dönümlük verimli tarım arazisini havuza çevirip, içerisinde 100 bin aynalı sazan üretimine başladı.
Yıllarca İsveç’te yaşadıktan sonra memleketi Denizli’nin Beyağaç ilçesin
e bağlı Eşenler Mahallesi’nde gelen 40 yaşındaki Özgür Dabanlı, iki dönümlük verimli tarım arazisini havuza çevirdi. Havuzu suyla dolduran Dabanlı, çocuk hayali olan aynalı sazan üretimine başladı. Geçen yıl tarladaki havuzuna 100 bin aynalı sazan bırakan Dabanlı, her gün besleme yaptığı balıklarını gelecek yıl iki şer kilograma çıktığında satışına başlayacağını söyledi. İç Anadolu Bölgesine gönderilecek aynalı sazanların bir bölümü ihracata da gideceğini belirten Dabanlı, bölgenin amatör balıkçılığa da açılacağına dikkat çekti.

“İleri ki zamanda bunları büyütüp sportif olta balıkçılığına da geçeceğiz”
Beyağaç ilçesinde ve çevre ilçelerde ilk kez tarlada balık üretiminin kendisinin başlattığını hatırlatan Özgür Dabanlı, “Yıllardır yurt dışında kaldım. Şimdi memlekete geldim. Eskiden beri içimde olan aynalı sazan üretimine başladım. İki dönümlük verimli tarlayı havuza çevirdim. Balık tarlası yaptım. Zamanla daha da iyi yapacağım, büyüteceğiz buraları. Belki ileriki zamanda bölgede sportif balıkçılıkta düşünüyoruz. Olta balıkçılığı. Bu havuzumuza yüz bin aynalı sazan yavrusu bıraktım. Geçen sene bu aylarda Temmuz aylarında. Balıklar için yemleme yapıyoruz. Tamamen doğal değil. İleri ki zamanda bunları büyütüp sportif olta balıkçılığına da geçeceğiz. Balıkçılık hobisi olanlara iyi bir hizmet vermeye çalışacağız. Balıklar büyüdüğünde yaklaşık iki kilogramağırlığına ulaştığında İç Anadolu piyasasına da göndereceğiz. Talep olursa ihracat da düşünüyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.