Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Az Bulutlu
23°C
Manisa
23°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Açık
25°C

Yerel tohumlar laboratuvarlarda test ediliyor

Yerel tohumlar laboratuvarlarda test ediliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yerel Tohum Ulusal Güç’ sloganı ile kurduğu ve Türkiye’nin en kapsamlı merkezi olan Yerel Tohum Merkezi ata tohumlarını sadece toplamak ve üretmekle yetinmiyor. Yerel Tohum Merkezi bünyesinde kurulan Tohum Test Laboratuvarı ile toplanan ve üretilen tohumlar, tohumlarla taşınan hastalıklar yönünden test ediliyor. Tohumlar bu testlerden geçmeden halka dağıtılmıyor.
Tohum Test Laboratuvarında Yerel Tohum Merkezi’nde bulunan ve merkeze getirilerek çoğaltımı yapılan tohumların hastalık, zararlı bulaşıklığı ve çimlenme yeteneği test ediliyor. Bu kapsamda Yerel Tohum Merkezi’nin envanterinde bulunan 876 adet tohumdan bugüne kadar 368 adet tohumun hastalık ve tespiti için analizleri yapıldı.
Başkan Gürün; “Üreten bir Muğla için çalışıyoruz”
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın genetik mirasını korumak ve tarımsal üretimin artması için ata tohumlarına büyük önem verdiklerini söyledi ve Yerel tohum merkezinde gerekli testleri yaptıklarını belirtti.
Başkan Gürün, “Yerel tohum demek ulusal güç demek. Türkiye’nin en kapsamlı Yerel Tohum Merkezi’ni Muğlamıza kazandırırken ata tohumlarımızı geleceğe miras bırakmayı ve üreticimizin toprağına uygun tohumlarla üretim yapmasını amaçladık. Yerel Tohum Merkezi’mizdeki üç bölümden biri olan Tohum Test Laboratuvarı’mızda bölgeler arası kontrolsüzce yapılan tohum takası vasıtasıyla paylaşılan yerel tohumları kontrol etmekte ve vatandaşlarımıza dağıtılmadan testlere tabi tutmaktayız. Bilimsel yöntemlerle tohumumuza, toprağımıza, üreticimize sahip çıkıyor, üreten bir Muğla için çalışıyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.