Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3416
EURO
35,1000
ALTIN
2.310,41
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Açık
26°C
Manisa
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

İnşaat sektöründen ayrıldı, nektarin bahçesi kurdu

İnşaat sektöründen ayrıldı, nektarin bahçesi kurdu

Aydın’ın Efeler ilçesinde üç yıl önce inşaat sektöründen ayrılarak, İspanya’dan getirip diktiği nektarin ağaçlarına gözü gibi bakan ve evlatlarım diyerek seven girişimci Ferhat Güçlü, nektarin bahçesinden bu yıl 100 tona yakın hasat bekliyor.
Girişimci Ferhat Güçlü, Aydın’da bir dönem inşaat sektöründe çalıştıktan sonra arkadaşı ve aynı zamanda ortağı Umut Kahraman’ın tavsiyesi ile 20 dönümlük arazi üzerine İspanya’dan getirttiği nektarin fidelerini aşılayarak Umurlu’daki arazisine dikti. Ferhat Güçlü, dikimden üç yıl sonra tam 60 ton meyve hasat etti. Güçlü, bu yıl ise 100 ton hasat yaparak Rusya, Kuveyt, Singapur gibi ülkelere ihracat yaparak Aydın ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyor.
Dolu ve yağmurun etkilerinden ağaçlarını ve meyvelerini korumak için 20 dönümlük bahçesinin üstünü file ile kapattıran Güçlü, hasat öncesi meyvelerin iyi olgunlaşması için Adana’dan budama işçisi getirtip ağaçlarını budatıyor.

‘Bunlar benim evlatlarım, kızlarım’ diyerek ağaçlarını seven ve zahmet isteyen bir iş yaptıklarını dile getiren Güçlü, “Bu işi şu anda danışmanlık hizmeti aldığım ve aynı zamanda ortağım olan Umut Kahraman arkadaşım önerdi. Onunla birlikte İspanya’ya gittik. Orada bu çeşitleri beğendik. Bunları Aydın’da yetiştirebilir miyiz diye düşündük. Hava şartları da uydu. İzzet Parlar kardeşimizin aracılığıyla bunları Aydın’a getirdik ve diktik. Şu anda 3 yaşında. Geçen yıl 60 ton hasat yaptık. Bu sene de 80-100 ton arasında bir beklentimiz var. Kurulum aşamasında maliyeti bize göre çok yüksek, ayrıca evlat yetiştirir gibi bakmamız gerekiyor. Çok ilgi ve alaka isteyen bir şey. 20 dönümlük alana dolu filesi ile beraber 200 bin TL masraf ettim. Haziran 15’te başlayıp 25 Haziran’da biten hasat sonrası ürünlerimizi genellikle Rusya olmak üzere, Kuveyt, Singapur gibi ülkelere ihraç ediyoruz. Bunlar artık benim kızlarım evlatlarım gibi oldu. Bu projemizi başarı ile gerçekleştirdik, önümüzdeki dönemde hedefimiz olan 500 dönüm alanda İspanya’dan getirdiğimiz yeni ürün çeşitlerini de yetiştirip, Aydın ihracatına katkıda bulunmayı umut ediyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.