Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa
Açık
26°C
Manisa
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Öğrencilerle geleceğe tohum atılıyor

Öğrencilerle geleceğe tohum atılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca desteklenen Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İzmir Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen ‘Kadın Eliyle Geleceği Korumak: Gen Bankası ile Buluşuyoruz’ Projenin eğitim çalışmalarına Seydikemer’de devam edildi.
Seydikemer Ortaköy Mahallesi ilk ve ortaokulu öğrencileri ile Merkez Şehit Gürcan Akan ve Merkez Ata okullarından 50 öğrenciye yerli tohum ve gen bankası konusunda eğitim verildi. Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden teknik personel Selma Erez, ülkemizde bitkisel genetik çeşitliliğin yüksekliği, yerel tohum çeşitlerinin önemi, gen bankalarında genetik kaynakların nasıl muhafaza edildiği konularında bilgi aktardı. Erez eğitime katılan öğretmen ve velilerin evlerinde mutlaka atalarından kalma tohumlar olduğunu, bunların da koruma altına alınması gerektiğini, nasıl çoğaltılacağı ve muhafaza edileceği konularında bilgilendirdi.
Projenin ilk yılında kadın çiftçi ve öğrencilere yönelik eğitimlerin yanı sıra enstitüye 152 adet tohum ulaştırıldı. İkinci yıl eğitim çalışmaları sürerken, enstitüden temin edilen 8 yerel çeşit buğday tohumu öğrencilerle belirlenen ekim alanında ekilmek üzere Seydikemer İlçe Müdürlüğüne teslim edildi.
Projenin bundan sonraki aşamalarında yerel çeşit buğdayın ekimini öğrencilerle gerçekleştirilecek ve aşama aşama buğdayların gelişimi öğrenciler ile birlikte gözlemlenecek. En son hasat edilecek buğdaylar değirmenlere götürülerek una dönüştürülecek ve elde edilen un doğal beslenme için velilerle ekmek ve makarna yapılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.